След повече от седмица на протести, алжирският президент Абделазис Бутефлика

...
След повече от седмица на протести, алжирският президент Абделазис Бутефлика
Коментари Харесай

Президентът на Алжир обеща реформи, ако бъде преизбран

След повече от седмица на митинги, алжирският президент Абделазис Бутефлика внесе кандидатурата си за изборите за държавен глава, само че даде обещание да не изкара мандата си до дъно. Алжирци проведоха проява и в Париж. Френското външно министерство съобщи, че се надява изборите в Алжир през април да протекат в положителни условия.

 Президентът на Алжир Абделазис Бутефлика Президентът на Алжир Абделазис Бутефлика © БГНЕС
На 82 години, президентът на Алжир Абделазис Бутефлика на процедура не се появава обществено поради заболяване. Шефът на акцията му прочете изказване от негово име, откакто кандидатурата на Бутефлика беше импортирана за пети следващ мандат.

На фона на митинги против решението му, президентът предлага основни промени, в случай че бъде определен - по-точно конференция за политически,икономически и обществени промени в Алжир и референдум за нова конституция.

Той даде и съответен отговор на протестиращите.
Абделгани Заалян, началник на предизборната акция на президента Бутефлика: Ще бъдат проведени предварителни президентски избори,в които аз няма да вземам участие.  Ранени и арести при най-масовите митинги в Алжир след Арабската пролет Ранени и арести при най-масовите митинги в Алжир след Арабската пролет
82-годишният алжирски президент Абделазиз Бутефлика е в реанимация в Женевска болница. Той е бил превозен до Швейцария със аероплан съвсем в безсъз...

Исканията на стачкуващите обаче не се изчерпват с кандидатурата на президента.
Сиди Али, стачкуващ в Алжир: Системата би трябвало да се промени, не приказвам единствено за Бутефлика,а за цялата система.
Подобни бяха и настояванията на алжирски стачкуващи в Париж.
Ясин, алжирски стачкуващ в Париж: Ние не сме срещу господин Бутефлика, ние сме срещу системата.
Изборите в Алжир са на 18 април

Крайният период за подаване на кандидатури изтече в среднощ. Освен Бутефлика още седем души ще борят за гласовете на гласоподавателите. Алжирската съпротива не се сплоти към нито един от тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР