След пенсионирането на Роджър Федерер спорът за най-великия тенисист в

...
След пенсионирането на Роджър Федерер спорът за най-великия тенисист в
Коментари Харесай

Джумхур посочи с какво Джокович е повече от Надал

След пенсионирането на Роджър Федерер разногласието за най-великия тенисист сега остава сред Рафаел Надал и Новак Джокович. Един от най-хубавите босненски тенисисти в историята - Дамир Джумхур, съпостави двамата и уточни с какво сърбинът е по-голям от испанеца.

„ На първо място желая да кажа, че имам доста правилна и другарска връзка с Джокович. Мисля, че той е играч, който оказва помощ доста повече на останалите играчи и то освен на тези от някогашна Югославия, само че като цяло в тениса. Той влага повече старания в това да оказва помощ на останалите тенисисти в името на един по-добър ATP тур, за по-добрите условия на всички и то освен за тези от топ 100, само че и за останалите в топ 200, топ 300, топ 400. Това е нещо, което мисля, че Надал в никакъв случай не е показал в кариерата си “, сподели Джумхур в изявление за Mtel.

Бившият №28 в международната класация вижда в „ Матадора “ един човек, който е захласнат повече от нарцисизъм на корта. За него преди всичко постоянно са били купите, а не спортсменството. Тенисът въпреки всичко се слави като една от най-джентълменските игри, в която уважението сред спортистите е по-важно от статистиката посред им.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР