Изненадващи признания за родителите и детството си направи актьорът Владимир

...
Изненадващи признания за родителите и детството си направи актьорът Владимир
Коментари Харесай

Звездата от сериала „Вина” Владимир Зомбори признава: Израснах в семейство с проблеми

Изненадващи самопризнания за родителите и детството си направи артистът Владимир Зомбори на среща с публицисти незабавно след прожекция на новия си филм „ Игра на доверие ”. Ролята му е на съпруг-насилник, който подлага на систематичен тормоз своята половинка, изиграна от Луиза Григорова. Оказва се, че като дете Зомбори неведнъж е бил очевидец на неприятни връзки на родителите си. Те въобще не се разбирали, разделили се, само че в последна сметка всичко завършило с хепиенд.
 

„ Това, което постоянно ме е изумявало, е, когато хората остават дружно поради детето – то да има двама родители. Това е цялостна нелепост! Детето страда необикновено доста, когато е очевидец на такива неща! Това ви го споделям от персонален опит. Не е причина това! Не е причина двама души да останат дружно единствено поради детето и да се държат зле един с различен. Това е пагубно! ”

По този метод, изцяло искрено, Владимир Зомбори показа възприятията си по отношение на кино лентата „ Игра на доверие ”, в който, с изключение на Луиза Григорова, играят и звезди като Яна Маринова, Пламен Манасиев, Мария Каварджикова, Александър Димов, Искра Донова, а мощен дебют в киното прави и София Ласкин – дъщерята на Алекс Сърчаджиева и Иван Ласкин. Режисьор е Мартин Макариев. Владимир Зомбори влиза безапелационно в ролята на мъж, който подлага първо на душевен тормоз, а по-късно – и на физическо принуждение своята брачна половинка. Той я откъсва от работата й, от всичките й близки, върша я подвластна и я трансформира в затворница в личния й дом. Самата тя израства в семейство, в което насилието е всекидневие – жертва е нейната майка, изиграна от Яна Маринова.

В действителния живот Зомбори е бил в ролята на детето, което страда от неприятните връзки на родителите си , описа самият той. „ Родителите ми 12 години не бяха дружно. Слава Богу, че се разделиха, тъй като бяха в някакъв ураган на своята младост... Но имаха благоразумието да прекратят взаимоотношенията си! Мисля, че бях във втори курс на НАТФИЗ, когато отново се събраха. И в този момент са си дружно и са супер! Просто са се наживели хората, не знам... Върнаха се един към различен, в този момент са супер щастливи, аз пък съм още по-щастлив, тъй като си се гледат един-друг. По някакъв метод се веселя, че не са се натискали все пак да останат дружно поради мен. Защото аз съм си доста добре! Не е толкоз ужасно, че са се разделили, а това, че са се събрали, оставя добър послевкус ”, заключи обстановката артистът, който феновете на Българската национална телевизия гледат в основна роля в сериала на Българска национална телевизия „ Вина ”.

Запитан дали става въпрос за физическо принуждение в фамилията му, той посочи: „ Не, истината е, че в никакъв случай не са ме били. Това, че не си получил пестник в главата, не е знак, че няма принуждение. Понякога психологичният тормоз е по-тежък от физическия. Това, че майка ти и татко ти не са образец за двама души, които се обичат и всичко при тях е естетика, а от горната страна понита танцуват и сърчица хвърчат... детето, като вижда това, се обърква. Ти самият не знаеш по какъв начин да се държиш с дамите – аз в действителност съм го имал този проблем! Като нямаш положителния образец първоначално, когато е трябвало, в един миг не знаеш по какъв начин да се държиш ”, продължи да споделя детайлности от живота си Владимир Зомбори.

Явно той се е справил с проблемите си, защото сега е щастливо привързан с една от най-успешните и харесвани актриси в страната ни – Весела Бабинова. Двамата имат дъщеричка и наподобяват в идеални взаимоотношения.

Самият филм „ Игра на доверие ” е самобитна биография на Яна Маринова от нейните ранни години. В сюжета тя разказва личния си горчив опит като дете, както и случки от живота на майка си. „ Не познавам различен човек, който е бил подлаган на нещата, на които е подлагана Яна! ”, описа режисьорът Мартин Макариев. Актрисата е била прострелвана, наръгвана, а като дете е карана от майка си да върви по ръба на висок жилищен блок в софийския квартал „ Дружба ”. Майка й се била самозапалвала пред очите й, твърди Макариев. Такава сцена в началото била планувана и за кино лентата, само че по-късно режисьорът я отрязал, преценявайки, че е прекомерно тежка за гледане. Той твърди, че от първичния вид на лентата са изрязани към 15 минути – всички с принуждение. Прототип на героинята на Яна е нейната майка. Прототип на детето е самата Яна, изиграна от София Ласкин, а Луиза Григорова е порасналата щерка, която също става жертва на принуждение. Не излиза наяве дали ориста й по някакъв метод съответствува със ориста на към този момент старата Маринова. 

Филмът изобилства от ужасяващи фрагменти на душевен, физически и полов тормоз. Луиза Григорова твърди, че не може да издържи да гледа сцените със полово принуждение. Но макар тъмните краски, в историята има и лъч вяра, че изходът въпреки всичко съществува и не е невероятно да се измъкнеш от омагьосания кръг. „ Лично аз се надявам този филм да даде кураж на доста дами да не се опасяват, тъй като в последна сметка всеки човек може да се оправи. Да, няма да й е елементарно първоначално, само че съм сигурна, че ще може да откри пътя и да има първокласен, пълностоен живот, без да е потискана ”, показа Луиза Григорова.

Екипът е работил с фондации, които се занимават с принуждение и трафик на хора. „ Повечето дами, откакто изоставен мъжа-насилник, се връщат при него до 7 пъти. На осмия път умират ”, разкри статистиката Мартин Макариев. Той описа, че концепцията, с която екипът е почнал работа по кино лентата, е да насочи публичното внимание към тази мъчителна тематика. Самата Яна Маринова от години желала да опише във филм историята, от която не можела да се отърси до ден сегашен. Опитала да търси държавно финансиране, каквото обаче й било отказано. Макариев също няколко пъти й отказвал да работи по плана, защото считал, че надали ще може да снима добра лента за живота на човек, който му е толкоз непосредствен, колкото е Яна. В последна сметка обаче се съгласил, а резултатът си заслужава напъните.

„ Игра на доверие ” е прям, на моменти даже натуралистичен, роман за домашното принуждение и безизходицата, в която могат да изпаднат дамите, попаднали в неговата клопка, както и за последствията върху децата, израснали в такава среда. Прожекцията пред публицисти се случи ден след следващ за страната ни случай на млада жена, умряла след жесток побой от мъжа си. На нея участваха представители на фондация, която работи с жертви на домашно принуждение. Владимир Зомбори изяви предпочитание да се срещне с хората, с които работи тази фондация, с цел да им вдъхне кураж, доколкото му е допустимо. Луиза Григорова също пожела да се включи в самодейността.

Филмът потегля по кината от 17 февруари. Струва си да бъде забелязан.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР