След като вчера Тотнъм стана първият отбор, който си осигури

...
След като вчера Тотнъм стана първият отбор, който си осигури
Коментари Харесай

Любопитни реванши от 1/16-финалите в Лига Европа

След като през вчерашния ден Тотнъм стана първият тим, който си обезпечи място на 1/8-финалите в Лига Европа, през днешния ден ще научим имената и на останалите 15 отбора, които ще играят в идната фаза на шампионата. Тази вечер ще се изиграят реваншите от 1/16-финалите, като в тях има някои привидно решени конфликти, само че множеството се много любопитни и ще ни държат напрегнат до дъно.

На пръв взор най-интересен наподобява конфликтът сред Арсенал и Бенфика. Първата среща посред им приключи при резултат 1:1, тъй че нищо не е решено. Може би лондончани имат леко преимущество от това, че означиха гол на непознат терен и че ще бъдат домакинини довечера, само че всичко това може бързо да бъде заличено, в случай че гостите съумеят първи да открият резултата.

Друг завладяващ дуел се обрисува сред Милан и Цървена звезда. Сърбите измъкнаха 2:2 в първия дуел и демонстрираха, че ще се борят със зъби и нокти против " росонерите ". Италианският гранд има преимущество преди срещата тази вечер поради двата гола на непознат терен, само че би трябвало да има едно мислено.

С огромен интерес ще проследим и срещата сред Йънг Бойс и Байер (Леверкузен). В първия конфликт двата отбора сътвориха същинско шоу, само че любопитното е, че швейцарците завоюваха с 4:3. Така те ще излязат като любимец в днешния мач, само че " Аспирините " не трябва да бъдат отписвани.

Любопитен наподобява и конфликтът сред Гранада и Наполи. Италианският отбор бе определян като любимец, само че загуби първата среща като посетител с 0:2 и в този момент ще би трябвало да направи поврат, в случай че не желае рано-рано да отпадне от конкуренцията.

Интрига има и в още няколко дуела като Лестър - Славия (Прага) (0:0 в първия мач), Хофенхайм - Мьолде (3:3) и Брюж - Динамо (Киев) (1:1).

Останалите срещи на пръв взор наподобяват решени, въпреки че и там може да се случи някоя изненада. Големият любимец в шампионата Манчестър Юнайтед има преднина от 4:0 над Реал Сосиедад и ще изиграе протоколен реванш на " Олд Трафорд ". Рома взе съществено преимущество от 2:0 след гостуването си на Брага, същото важи и за Шахтьор (Донецк) над Макаби (Тел Авив), както и за Виляреал против Република България Залцбург. Олимпиакос също е по-близо до идната фаза след триумфа с 4:2 над ПСВ Айндховен на собствен терен в първия мач. Динамо (Загреб) води с 3:2 на Краснодар преди семейството си тази вечер, а Рейнджърс има преднина от 4:3 над Антверп след гостуването си в Белгия. Аякс също изкова добър турнирен резултат 2:1 против Лил във Франция

Лига Европа, 1/16-финали, реванши:

От 19:55 часа:

Арсенал - Бенфика (1:1 в първия мач)

Рейнджърс - Антверп (4:3 в първия мач)

Виляреал - Република България Залцбург (2:0 в първия мач)

Хофенхайм - Мьолде (3:3 в първия мач)

Наполи - Гранада (0:2 в първия мач)

Шахтьор (Д) - Макаби (ТА) (2:0 в първия мач)

Аякс - Лил (2:1 в първия мач)

От 22:00 часа:

Брюж - Динамо (Киев) (1:1 в първия мач)

Манчестър Юнайтед - Реал Сосиедад (4:0 в първия мач)

Милан - Цървена звезда (2:2 в пъривя мач)

Лестър - Славия (Пр) (0:0 в първия мач)

Рома - Брага (2:0 в първия мач)

Динамо (Загреб) - Краснодар (3:2 в първия мач)

Байер (Леверкузен) - Йънг Бойс (3:4 в първия мач)

ПСВ Айндховен - Олимпиакос (2:4 в първия мач)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР