След като съпругата и дъщерята на фараона Цветан Василев очаквано

...
След като съпругата и дъщерята на фараона Цветан Василев очаквано
Коментари Харесай

Цветан, Антоанета и Радосвета – семейна подигравка с правосъдието

След като брачната половинка и дъщерята на фараона Цветан Василев предстоящо получиха обвинявания от българската прокуратура за пране на пари по отношение на присъединяване им в аферата КТБ, сюжетът, изигран през 2014г. от главата на фамилията, се повтори. Тримата Василеви – Цветан, Антоанета и Радосвета, към този момент дружно населяват шикозния петзвезден хотел в Белград, без да им пука за хилядите излъгани инвеститори в пирамидата КТБ. С откраднатите милиарди от банката Василев безочливо и безогледно продължава да ръководи активи, които от дълго време трябваше да са в масата на несъстоятелността на КТБ, само че върху които прозорливо няма никакви обезпечения.

„ Петрол “, „ Дунарит “, „ Сана Спейс Хотел Хисаря “, „ Хелт енд Уелнес “ и доста други като тях, не престават да пълнят касичката на мустакатия „ експерт “ по фирми-бушони, с които пари пък заплаща на армията си от поръчкови публицисти, продажни политици и другари по орис, в опит да се изкара жертва на системата и на българската прокуратура. Щеше да е смешно и пародийно, в случай че не засягаше директно българския поданик и не демонстрира в действителност, че в случай че имаш задоволително пари, но в действителност доста, очевидно смяташ, че всичко на този свят ти е разрешено. Няма наказан нарушител, или най-малко се броят на пръсти, който да си е признал виновността и да се е разкаял за осъщественото. Всеки счита себе си за почтен и това е обяснима защитна реакция. Малко са обаче хората, които могат да си разрешат откровена насмешка с правосъдната ни система.

Докато семейство Василеви ронят крокодилски сълзи, вършат петиции в интернет и пишат до президента Радев, а в този момент и до Съединени американски щати, какъв брой били почтени, нито докторката по право Радосвета, нито професорката по стопанска система Антоанета, отварят и думичка по какъв начин са постигнали лукса, в който живеят, чии са парите, които харчат с лека ръка и за какво, откакто Василев твърди, че банката му е унищожена съзнателно и към този момент трета година продължавал да „ работи “ с цел да запазел видите ли активите й (какво самарянство!), нито едно дружество, нито един парцел или даже една стотинка под негов надзор той не трансферира непосредствено на Фонда за гарантиране на влоговете? Вместо това разиграва цирковете с Пиер Луврие, Дмитрий Косарев, а в този момент и с американските му лобисти. Семейство Василеви, по този начин ли написа в дебелите книги по право и стопанска система и в научните писания на класиците? Или написа, че в случай че имаш и капчица морал, откакто потвърдено си източил набраните посредством високи лихви средства на излъганите инвеститори, в близо 200 фирми-бушони, ръководени в твой интерес от охранителите и водачите ти, е редно да се изправиш пред съда и да отговаряш за закононарушенията си?

Ама българският съд бил съд на мафията и на „ светата троица “ Василеви не й било комфортно да бъдат съдени тук! Перфектно опрощение, което, в случай че имаха техните благоприятни условия, щеше да бъде приложено и от най-дребните крадци-кокошкари от „ Факултето “. Да не би и те да не желаят да не бъдат съдени? Искат, и още по какъв начин. Всеки нарушител желае тъкмо това. Като в България съдът не бил обективен, то значи той не е обективен за всички, а освен за „ богоизбраните “ Василеви. За разлика от кокошкарите обаче, Василев има пари, има кохорта от медийни прислужници, има и други приятели-олигарси, също упрекнати от прокуратурата, които по всякакъв начин му оказват помощ в тази война.

А за какво Цветан, Антоанета и Радосвета избраха Сърбия – страна, която не е член на Европейския съюз? Защото е доста демократична, или точно тъй като не е член на Съюза и там Василев има „ бизнес “ и другари, с които може да разисква идната си спекулация? Че какво й е на демокрацията в Австрия, където в началото се откри фараона, или пък в Англия, където се подвизаваше до неотдавна щерката Радосвета? Нека там да бяха защитили пред съда по екстрадицията правата си и да обяснят, че алената бюлетина на Интерпол била „ принуда “ против тях. На всички е пределно ясно каква игра играят Василев и фамилията му, ясни са и напъните им да отърват възмездието за осъществените закононарушения. Само не е ясно докога страната ни ще бъде жертва на хора като тях, сложили се над закона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР