След като преди време нарече бившият министър на отбраната Стефан

...
След като преди време нарече бившият министър на отбраната Стефан
Коментари Харесай

Кирил Петков каза на кметовете, че всички сме наши

След като преди време назова някогашният министър на защитата Стефан Янев " мой министър ", в този момент министър председателят заприказва за " наши " кметове
Всички сме дружно, единствено дружно можем да преодолеем компликациите. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред кметовете на общини и ръководители на общински препоръки в границите на Общото заседание на Националното съдружие на общините (НСОРБ). Той благодари на кметовете, че не се оплакват. Недоволството от инфлацията се вижда на всички места, сподели Петков. Същевременно има растеж на стопанската система и промишлеността.

В идващите седмици тръгвали проектите по Плана за възобновяване, а се чака тогава да се одобрят и оперативните стратегии. 48 милиарда лв. дружно с тях влизат в страната. Ако се изразходва вярно, България може да е една друга страна, уверен е Петков. Тези пари би трябвало да стигнат до крайния консуматор, а това е българският народ, съобщи той и даде обещание да не дели кметовете по партийна принадлежност на наши и ваши. Всички сме наши, посочи Кирил Петков. Няма аз да ви разпределям средства, в случай че съм министър председател и до момента в който съм министър председател, акцентира Кирил Петков.

Той е уверен в невиждания триумф на страната. Най-големият ни проблем е корупцията, акцентира министър председателят. Ако се отстрани корупцията, растежът ще е най-малко 5-7%. Трябва да догоним Европейски Съюз, съгласно него. С 25% се е нараснала разликата сред небогати и богати у нас, а 800 000 българи са напуснали България. В същото време сме усвоявали еврофондове, по думите му.

В Европейска комисия се чудели, че имаме мнение, по думите му, което провокира бурна реакция измежду присъстващите в залата. Вие сте най-близо до хората, обърна се той към тях.

Нямаме рецесия, имаме инфлационен проблем, сподели още министър председателят. Той се ангажира да чуе кметовете по какъв начин да се случи децентрализацията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР