СподелиНеобяснимо е защо имаше катастрофално ниска избирателна активност, след като

...
СподелиНеобяснимо е защо имаше катастрофално ниска избирателна активност, след като
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: При толкова клиенти на Темида е необяснимо защо избирателите не тичат презглава към урните

Сподели
Необяснимо е за какво имаше пагубно ниска изборна интензивност, откакто в конкуренцията за вниманието на гласоподавателите се бяха записали цели 31 партии и обединения. Така че им се оферираше огромен избор. И разнороден – имаше кандидат-депутати за всевъзможни усети.

Например Венцислав Ангелов, по-известен като Венци Чикагото, е водач на „ Народна партия Истината и единствено истината “ (с №15 за тези избори). Този някогашен катаджия има 4 присъди: за безчинство, за контрабанда и две за данъчни закононарушения. На аерогарата в Мадрид е задържан с 5 кг кокаин и е вкаран в испански затвор поради трафик на опиати. Когато излиза, се връща у нас и взема решение да смени политическата система, която не му харесва, като записва своята партия през 2013 година. Оттогава до момента се явява на всички избори. Описва себе си по този начин: „ Аз съм престъпно проявен. Дилма Русеф и Нелсън Мандела обаче също са лежали в пандиза, само че станаха президенти “. Това очевидно е намек, че в случай че не стане в този момент народен представител, на следващия ден може да се кандидатира за президент.

Друг нашенски Мандела е пуснатият от пандиза против парична гаранция от 200 000 лв. милионер Миню Стайков. Собственикът на „ Винпром-Карнобат “ е обвиняем по две каузи – за данъчни измами и злоупотреби с източване на еврофондове. Като народен представител той би се сдобил с имунитет и по тази причина посредством партия „ Българско национално обединяване “ се надяваше да влезе в Народното събрание вместо назад в пандиза.

Членът на управлението на Национално придвижване „ Русофили “ Гриша Нинов също има присъда, с която да се похвали. Тя е за измами и документни закононарушения, тъй като е издавал подправени удостоверения за сякаш реституирани недвижими парцели по Черноморието. Той бе лидер на листата в Ловеч на „ Левицата “ и в случай че беше определен, в Народното събрание щеше да има още един прям путинист.

И Движение за права и свободи бе харесало дамгосани от закона персони. Такъв е Димитър Аврамов, лидер на листата в Монтана, който е наказан за подкупи и търговия с въздействие. На столичани от 24 МИР пък „ Движението “ предложи да гласоподават за Щерьо Щерев, който има присъда по обвиняване, че с подправени документи е изпрал 7 милиона лв. на такива предприемачи като Евелин Банев – Брендо.

„ Стършел “ писа и за други престъпни видове в листите, лежали в пандиза за разнообразни закононарушения, в това число и ликвидиране. При подобен богат букет от клиенти на Темида е необяснимо за какво вместо да тичат стремително към урните, гласоподавателите всеобщо не имат вяра на никого, стават все по-малко, губят доверие в изборния развой и не могат да бъдат уверени, че с присъединяване на претенденти като гореизброените у нас могат да се проведат почтени избори.

Борис Чоев

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР