След като миналата седмица излъчихме репортаж за болния Кристиян и

...
След като миналата седмица излъчихме репортаж за болния Кристиян и
Коментари Харесай

След репортаж на БНТ: Помощ за възрастна жена в грижите за болния й внук

След като предходната седмица излъчихме репортаж за болния Кристиян и неговата баба, десетки се трогнаха от тяхната история. 15-годишното момче е изоставено от своите родители и в този момент единствена негова упора е старата жена, която сама се грижи за болното си внуче. Благодарение на събраните средства от донори, Кристиян, който страда от тежка форма на церебрална парализа, ще има нова инвалидна количка и ортопедично легло.

Българи с огромни сърца, положителни хора - по този начин баба Ани назовава благодетелите на Кико и споделя по какъв начин станало знамение - ненадейно в дребната им къщурка почнали да идват дарове и пари, а телефонът ѝ да звъни.
Ана Механджийска: „ Много хора се обадиха, идваха, от Стара Загора, от Търново от Горна Оряховица... Две момчета даже ми нацепиха дърва и с пари ми помогнаха, и с играчки и с книжчици...Отвсякъде ми се обаждаха и пращаха. изпратиха доста играчки, книжки, сладки, памперси... доста неща. Много съм признателна на всички хора! "
Баба Ани описа през сълзи по какъв начин зъболекарката доктор Даниела Андреева от Велико Търново и брачният партньор ѝ ги посетили и ги зарадвали с храни и играчки.
Ана Механджийска: „ Много блага беше, доста културна възпитана жена, и Кико доста я хареса, искаше да я гушка, да я прегръща... "
За малко време баба Ани получила сума, задоволителна, с цел да купи уреди и консумативи за Кристиян, които са доста скъпи и с дребната пенсия в никакъв случай не може да си разреши.
Ана Механджийска: „ Хубава количка - такава специфична, като за неговите потребности, тъй като той не може да пази равновесие, главичката не може да си държи, по специфични са количките за него... И легло ще му купя, легло такова болнично, като с повдигащ механизъм- да може да седи седнал да не го поставям на фотьойла, да седи седнал. "
След лъчение на репортажа със случая на баба Ани и Кико са се заели и от Агенция " Социално подкрепяне ". За " По света и у нас " от пресслужбата на Агенцията обявиха, че изследват опцията за нарастване на инвалидната пенсия на Кристиян. Баба Ани назовава тази история знамение, за което тя и болното ѝ внуче се молили от години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР