Драстичен ръст на застраховките на жилища. Това сочат данни на

...
</TD
>Драстичен ръст на застраховките на жилища. Това сочат данни на
Коментари Харесай

Застраховател: Тук в Благоевград, изгоря един апартамент, и хората почнаха да си правят застраховки за дома. Виждат, че става нещо лошо - и тогава разбират, че трябва да се застраховат

Драстичен растеж на застраховките на жилища. Това сочат данни на Асоциацията на застрахователите у нас. Две трети от интервюираните декларират, чe ca застраховали cвoя имoт.

Георги Манчев работи в областта на осведомителните технологии, а брачната половинка му Станислава се занимава с частен бизнес. Двамата застраховат своето жилище, откогато са го купили. Близките на Георги, също.

" Повечето познати застраховат жилището си - парцели, имущество и коли, да, множеството застраховат. Отделно моите родители ги предизвиквам да застраховат своето имущество, което имат, тъй че, в смисъл от 15 години, мисля, че е търпимо. Но отново зависи от приходите на фамилиите, другите фамилии разполагат с разнообразни вноски ", сподели Георги Манчев пред Българска национална телевизия.

На въпрос дали това дава повече сигурност, той съобщи: " Спокойствие, да, да не се случват неща, сигурно е по-добре ".

Застрахователите регистрират забележителен растеж на подписаните контракти, основно след зачестилите естествени бедствия.

" Хората се плашат, при земетресението в Турция, след това започнаха да си вършат застраховка на дома. Тук в Благоевград, нали изгоря един апартамент, и почнаха да си вършат застраховки за дома. Виждат, че става нещо неприятно - и тогава схващат, че би трябвало да се застраховат ", разяснява Габриела Методиева, осигурител.

Основен аршин при избор на застраховка се оказва цената.

Стандартната застраховка на жилището покрива всичко. " Щети по движимо и недвижимо имущество, естествени бедствия, трусове, пожари, наводнения, вие в случай че наводните, вас в случай че ви наводнят. И без да се занимавате с хората. Всичко си покрива общоприетата застраховка за дома ", изясни Габриела Методиева, осигурител.

Като причина за растежа на застраховките от сектора регистрират и голямото строителство на жилища през последните години.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР