След като лидерът на ИТН Слави Трифонов изтегли министрите си

...
След като лидерът на ИТН Слави Трифонов изтегли министрите си
Коментари Харесай

„Четвъртата власт“: Действията на ИТН не са изненада


След като водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов изтегли министрите си от кабинета Петков българският политически живот към този момент е друг, а пътищата пред него още веднъж са доста.

Кризите в законодателната, а оттова и в изпълнителната власт разясниха в рубриката „ Четвъртата власт “ на „ Тази заран “ публицисти Петьо Цеков, Калина Влайкова и Найо Тицин.

Не Северна Македония е причина Има Такъв Народ да напусне обединението. Мястото на партията на Слави Трифонов през цялото време не е било там. И Има Такъв Народ, и „ Продължаваме промяната “ нямат съдружна просвета. Партията на Трифонов е изпаднала от обединението още преди два месеца и форматът е бил 3+1, счита Петър Цеков.

Според него таз мъка ще продължава до момента в който от държавното управление не изпадне и Българска социалистическа партия, която също не се усеща удобно в този кабинет.

Калина Влайкова също е считала, че „ Има Такъв Народ първа ще съобщи четата “, само че е сюрпризирана от бързината, с която се развиват събитията.

„ Ние сме публицисти с съвсем 30 годишен стаж. Аз помня. Аз съм отразявал като кореспондент, а по-късно и като жител съм бил на десетки манифестации митинги. Знам по какъв начин Движение за права и свободи се задейства, когато Филип Димитров стартира да трансформира страната и смъкнаха първо Стефан Савов. След това смъкнаха и държавното управление. Този модел го виждаме и в този момент в този смисъл, аз не се сюрпризирам, че има подобен народ. Подходиха по този метод, тъй като. Задкулисно някак си се усеща дългата ръка на Движение за права и свободи “, сподели Найо Тицин.

Според Петър Цеков „ това държавно управление и този парламент към този момент си отиват “. Калина Влайкова счита, че хората са отвратени от чувството за нечистоплътност.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР