В навечерието на националния празник 24 май – Ден на

...
В навечерието на националния празник 24 май – Ден на
Коментари Харесай

Общинското ръководство на Банско организира празнична вечеря за учители, културни дейци и музейни работници

В навечерието на националния празник 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, общинското управление на Банско предложения на празнична вечеря някогашни и сегашни учители, библиотекари, читалищни и музейни служащи от Банско, Добринище и селата от Местенски регион.

В приветствието си към тях, кметът Стойчо Баненски изрази признателност от свое име и от името на всички поданици на общината за всеотдайния им труд на ползу роду, който за тях не е работа, а предопределение и дълг. Той акцентира, че давайки познания и възпитавайки младежите като персони, учителите и културните дейци са тези, които в огромна степен построяват обществото и дефинират бъдещето му.

Да уважат тържеството пристигнаха и зам.кметовете Сашка Въчкова и Георги Доневичин, секретарят Иван Докторов и общинските съветници Иван Драгосинов и Милена Касапинова. За положителното въодушевление на празнуващите от разнообразни генерации се погрижиха певиците с бански корен Мария и Магдалена Филатови.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР