След часове разисквания столичните общински съветници приеха предложения проект за

...
След часове разисквания столичните общински съветници приеха предложения проект за
Коментари Харесай

Емблематичният книжен пазар на „Славейков“ се завръща

След часове разисквания столичните общински съветници одобриха оферти план за обновяване на емблематичния хартиен пазар на пл. „ Славейков “ близо 3 години след премахването му.

Според плана на знаковото място ще се инсталират седем щанда за книги.

Това решение беше взето макар, че опозиционните групи в Столичния общински съвет желаеха точката да бъде отсрочена, а планът за визията на щандовете-библиотеки изменен, поради тяхната висока цена, над 47 000 лева с Данък добавена стойност за брой и нефункционалността им ( обща стойност 276 хиляди лв..).

Според самостоятелния консултант Борис Бонев и някогашния арбитър Методи Лалов препоръчаните 3-метрови стелажи, на които книгите да стоят зад стъкло, са доста скъпи. И двамата демонстрираха уменията си по изразителност. На същото мнение е и Тома Белев, както и артистът Веселин Калановски от Демократична България.

Архитект Борислав Игнатов предложи проектантът, чийто проект е спечелил, да се откаже от авторските права, с цел да се избегнат затруднения в бъдеще.

Припомняме, че книжният пазар беше закрит и изместен в градинката пред хотел “Рила” при започването на ремонта на ул. “Граф Игнатиев” през 2018 година. Макар ремонтните дейнности да завършиха публично напролет на 2019 година, книжният пазар не беше върнат. В момента на площад „ Славейков “ има 15 перголи, направени от стомана и боядисани в цвят графит.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР