След близо двегодишна пауза най-голямото театрално събитие на открито, организирано

...
След близо двегодишна пауза най-голямото театрално събитие на открито, организирано
Коментари Харесай

“Театър пред театъра“ се завръща тази вечер

След близо двегодишна пауза най-голямото театрално събитие навън, проведено от Народния спектакъл „ Иван Вазов “, “Театър пред театъра “ се завръща и стартира довечера.

За четвърти път най-старата ни натрупа кани феновете под намерено небе, с цел да гледат постановки, отдадени напълно на Иван Вазов или по негови текстове.

Специално построената сцена тежи 8 тона и е висока 6 метра, а за програмата споделя шефът на Народния спектакъл Мариус Донкин.

" Това са всичките спектакли, които Народният спектакъл направи съответно във връзка юбилеите на Вазов. 170 години предходната година от рождението, 100 години тази година от гибелта му, а това, което ще видите, е " Нова земя " първоначално, само че заради техническите проблеми в " Нова земя " и невъзможността да излезе на открито представленията на 13 и 14 септември ще бъдат на огромна сцена, по-късно започваме с " Двубой ", по-късно - " О, ти, която и да си ". Поканихме театъра от Габрово, тъй като те имат една режисура във връзка на Вазов. Поканихме Театъра на българската войска за тяхното зрелище, поканихме спектакъл от Хасково с едно тяхно зрелище ".

„ Театър пред театъра “ ще приключи на 22 септември, когато означаваме 100 години от гибелта на Иван Вазов и когато ще бъде връчена за повторно учредената от Народния спектакъл премия за нравствен принос на името на писателя.

Днес преди обед ще бъде открита и изложбата „ Вазов и театъра “, която наблюдава в фотоси и текст живота и работата му, както и всички Вазови спектакли, поставяни през годините на сцената на Народния спектакъл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР