Слави Трифонов хваща златната рибка и тя му обещава да

...
Слави Трифонов хваща златната рибка и тя му обещава да
Коментари Харесай

QUO VADIS, Слави?

Слави Трифонов хваща златната рибка и тя му дава обещание да сбъдне три стремежи. Първото било да кара Мерцедес.  Оп, към този момент бил вътре. Второто - 2 русокоски. Хоп, седнали до него в колата. Да съм 20 години по-млад – било третото предпочитание. И оп, Слави се оказал в подлеза на ЦУМ като продавач на мартеници.

ВИЖ ОЩЕ: Слави стопира шоуто си

Този анекдот се размяташе от злобарите във фейсбук през годините при всеки скандал към Дългия. Но през днешния ден, когато той разгласи своята най-сензационна вест – че стопира шоуто си, никой не го препечата. Може би, тъй като супер първокласните возила от дълго време препълниха гаража на Слави, даже към този момент ги раздава с лотария на почитателите си. И най-върлите от тях надали могат да си спомнят всички хубавици от балета му. А въпросите към богатия ерген в този момент не са свързани с далечното му минало, а с близкото му бъдеще. И по-точно с това: какво ще продава отсега нататък – музикално шоу или политически обещания.

ВИЖ ОЩЕ: Дългия пуска на лотария пръст от гроба на Кубрат

Денят на Георги Победоносец неслучайно бе определен от Слави, с цел да разгласи края на 19-годишната си кариера в бТВ. Не остана и подозрение, че различията с малкия екран са единствено мотив за раздялата. Шоуменът може да се оплаква от влошена медийна среда, само че е реалност,  че е оцелявал при много по-враждебна среда. При това, както самичък гордее - неведнъж. Последната драма беше преди 2 години, когато поради скандалните разкрития на журналиста Васил Иванов, малкия екран даже спря шоуто му. Тогава Дългия се жалваше обществено от цензура, а подновяването на контракта му висеше на косъм. Днес обстановката е огледална - не бТВ се отхвърля от него, а той къса контракта. И, с цел да ускори интригата към кухнята на абсурда, редицата на благодарностите му за партньорството спря единствено до времето, когато началник на малкия екран бе Павел Станчев. Какво скърца в връзките сред Дългия и сегашните началници в бТВ ще гледаме в оставащите до 31 юли излъчвания.
Още през днешния ден обаче е ясно, че за 19 години Трифонов е натрупал колкото другари, толкоз и зложелатели. Едните ликуваха поради падналия му рейтинг, другите скърбяха, че ефирът губи исполин на сатирата. Трети заподозряха, че всичко е рекламен трик, с цел да си издейства нов, още по-доходоносен контракт с малкия екран. Истината, както постоянно, е по средата. Слави от дълго време не е нито алфата, нито омегата на публицистиката. Изтърка се като водещ. И позволи да е политически използван. Но е реалност, че през всичките тези години, никой не съумя да превземе нито нишата му, нито екипа му. Куку бенд даже изживява втора младост.

ВИЖ ОЩЕ: Аскетичен отговор от БТВ за края на Шоуто на Слави

Накъде в този момент, се питат и почитателите, и враговете на притежателя на най-скъпото алено диванче. На което са се изповядвали десетки хиляди строители и грабители на светлото бъдеще. Към друга телевизия – надали. Слави към този момент е превалил върха. Към сватби и кръщенета – парадокс. За Дългия това постоянно е било единствено добре заплатен поминък. Но към площадите – за какво не. Полическият ентъртетмънт едвам в този момент стартира. И шоу гениите занапред ще подвигат цената си.
Трифонов сигурно не е пропуснал нито една крачка от предизборната конкуренция на украинския си сътрудник Владимир Зеленски. Който дни преди да го изберат за президент, трансформира овехтелия род студиен политически дебат в неповторимо шоу за стотици хиляди на стадиона.
Такава аудитория с такава страст до момента у нас е събрал единствено Слави, само че в ролята си на музикант. Но тогава претенциите му към политиката бяха скрити. После избуяха с кастинги за млади гении, които в този момент, тихомълком, изпълниха две партийни евролисти. И нищо чудно скоро да пораснат до упоритост за партийно шоу в жанр " Зеленски ".
Възможно ли е това? Да си спомним, единствено преди година социолозите даваха 70 % триумф за партия на Радев или на Слави. Но обстановката внезапно се промени, изключително за втория. Знаем по кое време стана това и поради кое изявление, само че и до през днешния ден повода за излагацията остава загадка.  Но е реалност, че в онази ноемврийски нощ на 2018 година Дългия загуби хиляди почитатели и надали ще върне доверието.
Затова и през днешния ден наподобява по-вероятно да е подгряваща звезда в бъдещо политическо зрелище. Като познаваме размаха му, несъмнено ще е грандиозно. Все отново, той си остава номер едно Шоумен на България. Въпреки сериозната конкуренция. Особено в последния месец. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР