Скопие. Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ)

...
Скопие. Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ)
Коментари Харесай

„Телма“: Буяр Османи ще разговаря със семействата на жертвите на автобусната катастрофа

Скопие. Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи съобщи през днешния ден, че възнамерява да се свърже със фамилиите на починалите в автобусната злополука в България, цитира думите му скопският ефирен канал “Телма “ .

„ Днес считам да се свържа със фамилиите, тъй като желая да знам какви са упованията им във връзка с прехвърлянето на телата и процедурите по-нататък, с цел да можем да създадем проект за деяние, “ сподели Османи.

Попитан от кореспонденти за връзката с българското Министерство на външните работи по отношение на изпращането на тленните остатъци от телата на починалите, Османи сподели, че те са в непрекъсната връзка и вършат подготовка и проекти за предаването.

„ Това беше декларирано за една седмица след злополуката, само че има разнообразни разновидности, че може да стане ден по-късно, до края на седмицата. Така че не можем да знаем тъкмо по кое време, тъй като всичко ще зависи от това по какъв начин ще протече процесът на идентификация посредством ДНК материали в лабораторията, “ сподели Османи.

Той добави, че чакат това да е през седмицата, само че точната дата, както сподели той, " към момента не може да бъде доказана ".

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР