Скептицизъм за скорошното одобряване на промените в конституцията, необходими за

...
Скептицизъм за скорошното одобряване на промените в конституцията, необходими за
Коментари Харесай

Пендаровски не вярва скоро българите да бъдат вписани в конституцията

Скептицизъм за скорошното одобрение на измененията в конституцията , нужни за втората стъпка от договарянията с Европейския съюз (ЕС), произлизаща от двустранния протокол, подписан с България, изрази македонският президент Свето Пендаровски.

Той не има вяра, че те ще бъдат реализирани с този парламентарен състав. 

В изявление за Анадолската организация, представено от македонската организация МКД, той декларира, че няма заплаха за македонската еднаквост и език, а позицията на опозицията е наложена от вътрешнопартийна логичност.

" Не можете да принудите никого да гласоподава, в случай че сегашната съпротива счита, че тези документи съставляват заплаха за македонския народ. Не мисля по този начин. Моята оценка е, че доста мъчно ще се доближат две трети в този парламентарен състав, тъй като, доколкото мога да преценява, опозицията в македонския парламент чете контракта с България , т.е. преговорната рамка с Европейски Съюз, посредством партийни критерии, сподели той.
 Османи упрекна в политизиране решенията на Историческата комисия
Османи упрекна в политизиране решенията на Историческата комисия

Няма разговор, упрекна и български историци външният министър на РСМ

Припомняме, че в края на юли, лидерът на ВМРО-ДПМНЕ  и предварителни парламентарни избори, и референдум относно пътя евроинтеграцията на страната до момента. 

Той упреква България в опит за асимилация, смяна на историята и побългаряване.

На 16 юли депутатите в Северна Македония одобриха съглашение с посредничеството на Франция за разрешаване на разногласието, тъй че България да вдигне ветото си върху разширението.

, откакто бе подписан протоколът сред външните министри на двете страни. По думите му, по време на преговорния развой България не затваря въпроса за македонския език.
 ВМРО-ДПМНЕ започва самодейността си за референдум
ВМРО-ДПМНЕ започва самодейността си за референдум

Отново упрекнаха България в асимилация

Опозицията организира и серия от митинги, като оповестиха приемането на френското предложение за капитулация за ръководещите, а към България бяха отправени редица крайни обвинявания, в това число и във фашизъм. 

На 19 юли Албания и Северна Македония започнаха договаряния за участие с Европейския съюз във вторник, преодолявайки редица спънки, сложени от държавните управления на Европейски Съюз, макар първичното заричане да стартират договаряния още в средата на 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР