Скандално отменен концерт на Орлин Горанов и Еделина Кънева във

...
Скандално отменен концерт на Орлин Горанов и Еделина Кънева във
Коментари Харесай

Шеф на РЗИ спрял концерт на Орлин Горанов, заплашвал с полиция

Скандално анулиран концерт на Орлин Горанов и Еделина Кънева във Видин е тематика №1 в крайдунавския град от през вчерашния ден насам. Според изказвания на локални културтрегери и почитатели, дълго чаканото им осъществяване с локалната симфониета е било анулирано с телефонно позвъняване от шефа на РЗИ-Видин, който заплашил с полиция при несъблюдение на устната му заповед, предава life.dir.bg.

" В нашия Видин, градът, в който нищо не се случва и дребното останали читави и младежи се чудят в коя стена да си блъснат главата от тъпота, през днешния ден трябваше да се състои концерт на Орлин Горанов и видинската симфониета. Щяха да извършват международни класики. Концертът е разгласен от две седмици. Този вид мероприятия са разрешени на държавно равнище. Из целия град са разлепени постери. Трябваше да се състои в Спортната зала, която постоянно се употребява и като концертна. Позволеният потенциал от 30% е спазен. Интересът е огромен и билетите са продадени дни преди концерта. Днес, 09.02, по време на генералната подготовка, два часа преди концерта, звъни телефона на шефа на Симфониетата и той излиза да приказва очевидно обезпокоен. Оказва се, че е получил позвъняване от Венцислав Владински, шеф на РЗИ - Видин със закани, че ще пристигна с полиция, в случай че не анулират концерта!

Ако закъснелите телефонни наредби имат такава мощ в тази страна, какво остава за формален документ, позован на законовите разпореждания? Така ли е редно да се действа? Или беше редно при оповестяване на мероприятието, в случай че РЗИ го считат за рисково за здравето и незаконно, да предупредят културния институт и да дадат рекомендации за осъществяване!? Не, евентуално е по-коректно да се анулира в последния миг концерт на един от най-обичаните български реализатори и най-големият културен институт в нашия регион, чакан от някои хора от години (Орлин Горанов не е идвал в последните години в града)!... Тези хора се считат за богове, разбирате ли!... Това е отвратителна, гнусна и безпардонна корист с власт! ", написа във Facebook Филип Захариев.

Същото удостовери и Стоянка Петрова в групата " Възраждане на Видин ":

" Поредната дивотия във Видин. Два часа преди концерта на Орлин Горанов и Еделина Кънева разбираме от медиите, че подобен няма да има. Певците ги има, музикантите ги има, но началникът на РЗИ се създал. И както постоянно и на всички места, най-лесно за смушкване в ъгъла е изкуството. Това митинги, това подарени пързалки, това базари, това опашки за торти ( като нема хлеб), това общинарски циркове - все потребни за здравето ни неща. Всичко това го има! Виж, изкуството вреди на нашето здраве, по тази причина - на кладата! "

Рени Данева добавя: " Всички сътрудници останахме като гръмнати! Цяла седмица се продават билети, афиши разлепени, ние репетираме, солистите два дни с нас репетират и нощес три часа преди концерта се обадил шефа на РЗИ, че няма да има концерт, че в случай че не напуснем залата, ще изпратят полиция!!! Кордон полицейски за публиката!!! Толкова погрешно ни стана... А Орлин предложи да изпеем една ария за последно дружно...и двамата с Еделина бяха доста разочаровани... А ние? Бесни! Може ли да си подобен прочие..ак, в последния миг да отмениш концерт? Явно може ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР