Скандално назначение в Агенция Митници“ ни готви за довиждане министърката

...
Скандално назначение в Агенция Митници“ ни готви за довиждане министърката
Коментари Харесай

СКАНДАЛ в Narod.bg: Ченге от Шесто на ДС става зам.-шеф на Столичната митница, Росица Велкова е за уволнение

Скандално предопределение в Агенция „ Митници “ ни готви за сбогом министърката на финансите Росица Велкова и отрасловият зам.-министър Александър Свраков. Източник на Narod.bg разкри, че от на следващия ден, 27 април, в зам.-шефското кресло в Столична митница сяда ченгето от Шесто ръководство на „ Държавна сигурност “ за битка против идеологическата измама Сергей Наков.

Остава провесен въпросът за какво финансовият министър на Владислав Горанов връща на подобен висок пост уволнен за корупция от някогашния началник на Агенция „ Митници “ Ваньо Танов сътрудник на Държавна сигурност? Вероятно за Росица Велкова няма значение и фактът, че през 2017-а ДАНС тихомълком лиши позволява до секретна информация на Сергей Наков.

Важно конкретизиране е какъв опит има полицаят от Държавна сигурност – бил е началник на „ Митническо разузнаване и следствие “ (МРР), която дирекция дава отговор за контрабандата – като се почне от опиати, през горива и цигари, до алкохол – бранш, който може да направи нечестен шеф непристойно богат.

МРР е туморът на Агенцията – в случай че тя не работи, всички други и да се стараят, все едно нямаме митници, разяснява източникът на Narod.bg.

Реклама

И даде образец по какъв начин може да се вършат милиони на гърба на страната – идва сигнал от партньорска работа, че към България идва тир с цигари. Ако „ инцидентно “ тази информация се сведе до чиновниците единствено с един ден закъснение, тирът е към този момент разтоварен я в Унгария, я в Нидерландия… После след бонусът за митническия необут.

Според нашия източник възнаграждението за „ инцидентно “ пропуснатия тир се движи от 30 до 50% от цената на контрабандата. Трафикантите избират да си заплащат, тъй като в случай че ги заловен, името им влиза в системата за предизвестие и след това по всички митници в Европа светва в алено, т.е., за идващите 5 години носиш цел на гърба, което не алтернатива за сенчестите предприемачи.

В последна сметка Сергей Наков от на следващия ден ще е зам.-директор на Столичната митница, която обгръща Югозападна България и е измежду най-големите. По оборот и доходи сигурно е №1.

Според информацията сега шефският екип е непокътнат и работи повече от добре. Остава чуденката за какво зам.-директорка е намалена в служба, с цел да може да се върне пробито ченге от „ Държавна сигурност “…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР