Неуспелият кандидат за шеф на БФС Димитър Бербатов става президент

...
Неуспелият кандидат за шеф на БФС Димитър Бербатов става президент
Коментари Харесай

Ботев закла червените и лети към Купата!

Неуспелият претендент за началник на БФС Димитър Бербатов става президент на разгромения ЦСКА

Ботев Пловдив закла ЦСКА и лети към Купата на България!

2:0 за канарите на препълнения стадион „ Ботев “ при реванша и с общ резултат 3:0 пловдивският гранд чака финала!

Още в четвъртата минута Ивелин Попов подвигна на крайници Колежа, откривайки резултата, а в 82-ата минута резервата Дилан Мертенс удвои.

ЦСКА удари на два пъти гредите на Хидайет Ханкич, а стражът на канарчетата направи редица изключителни спасявания и отчая футболистите на алените.

В 4-ата капитанът Ивелин Попов беше изведен с пас зад тила на защитата на ЦСКА от Мартин Секулич.

Ветеренът напредна край Браян Кордоба и шутира технично с десния крайник, като не остави безусловно никакви шансове на Густаво Бусато – 1:0 за Ботев.

В седмата пък канарчетата можеха бързо да удвоят актива си. Николай Минков центгрира в наказателното на ЦСКА към Ивелин Попов. Той с глава смъкна паралелно за Мартин Секулич, само че нападателят на Ботев от няколко метра не съумя да насочи изстрел към вратата на Бусато.

Домакините разчитаха на извънредно висока преса и бранителите на гостите бяха унизени още пред наказателното им поле.

В 24-ата Мохамед Брахими беше забелязан вляво и напредна, само че шутът му беше блокиран от Браян Кордоба. Последва втори от Балоянис, само че Бусато улови.

След половин час игра реферите показаха тъч за ЦСКА. Николай Минков от Ботев взе топката и я захвърли обратно, което предизвика Сейни Сейнянг, а гамбиецът повали на земята играча на канарчетата. Реферът Чинков взе „ соломоновско решение “ и декорира и двамата в жълто.

В 38-ата Хайнц се пребори за топката в наказателното поле на Ботев и даже насочи удар от дребен ъгъл. Топката срещна левия непряк дирек и излезе в навън.

Две минути преди почивката гредата още веднъж избави домакините. Хайнц овладя наоколо до ъгъла на наказателното поле на Ботев. Без да се колебае, 14-ката на столичани стреля от въздуха. Със сетни старания Ханкич закачи топката с върха на пръстите си и я отклони в напречната греда.

ЦСКА изиска дузпа против Ботев Пловдив в полуфиналния реванш сред двата отбора. Джонатан Линдсет овладя вляво и опита пас по земя към собствен съирач. Ивелин Попов се хвърли с шпагат да пресече подаването, а топката се спря в ръката му. Реферският екип преразгледа обстановката и Волен Чинков продължи играта с тъч за гостите от София.

В 51-ата минута Ботев разигра чудесно пред полето на ЦСКА, а Константинос Балоянис се озова самичък против Бусато. Гъркът стреля, само че бразилецът с една ръка блокира изстрела.

В 57-ата минута Попов откри Емануел Уме в наказателното на ЦСКА. Той стреля от придвижване, ала Кордоба го блокира. След корнера Балоянис достави остро центриране, а Антонио Перейра нападна топката. Той не я насочи, а Тибо Вион я отклони, само че за негово благополучие тя отиде в напречната греда на Бусато.

В 73-ата минута „ канарчетата “ още веднъж стигнаха до преференциална опция за гол.

Емануел Уме овладя в половината на ЦСКА и изведе дясно Ехидже Укаки. Тъмнокожият футболист стреля по диагонала, само че Бусато с тяло спря топката. Пет по-късно Джеймс Ето’о беше вляво и центрира рисково към Уме. Той стреля с глава, само че настрана от вратата на софиянци.

Ботев Пловдив вкара втори гол в срещата в 82-ата минута остави ЦСКА на изсъхнало този сезон.

Домакините разиграха по земя, а Укаки пое вляво, откакто Уме хитро пропусна за него, защото беше в засада. Укаки даде паралелен пас за влезлия като запаса Дилан Мертенс, който с доста обмислен изстрел преодоля Густаво Бусато и зарадва домакинските последователи на „ Христо Ботев “ – 2:0 за Ботев.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР