Скандална сделка готви Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни

...
Скандална сделка готви Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни
Коментари Харесай

Има ли бонус? Човекът на Янето Пламен Моллов дава топ терен на чужда хранителна верига

Скандална договорка готви Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив. Началникът не пропуща да се забърка в кавги, само че очевидно този път има нещо доста сладко в далаверата, защото се е забързал да я завърши преди края на мандата си.

Ректорът предложи голям терен от университета да бъде даден за 10 години на известна непозната хранителна верига. Тя ще построи освен магазин, само че и прилежащи обекти в корпус номер 4, Мястото е с съвършена локация – против Ректората, тъкмо до моста на река Марица, където минават булевардите „ Марица “ и „ Васил Априлов “, написа „ Галерия “.

Отстрани са студентските общежития, тъй че оборотите ще скачат обезпечено. Направо бинго!

Реклама

От стенограмата на университетския съвет обаче излизат притеснителни условия. Първо, ректорът самичък признава, че в този момент теренът пустее и на процедура е трансфорат в паркинг, който дълги години е бил експлоатиран гратис от някогашния наемател в границите на терена-автомивка.

Професорът фино закрива тематиката, че не трябва да се занимават със остарели истории, защото там договорът завършва. Ректорът загатва за преференциален наем от 95 лв. на квадрат с към 10 лв. под пазарната стойност. Но пропуща да отговори на въпрос на сътрудник за години или месец става въпрос. Бързо са парирани и питанията за какво теренът не бъде употребен за развиване на УХТ, или пък минимум не бъде изработен заплатен паркинг, като чиновници и студенти го употребяват без пари. Един от преподавателите се аргументира, че концепцията ще носи солидни пари, защото да се място за паркиране в региона е същинско знамение.

Припомняме, че от месеци насам студенти и докторанти се оплакват, че ректорът се изживява като феодал и ръководи властническо като тиранин. Моллов, естествено, отхвърля обвиняванията, само че няколко пъти е бил проверяван от способените органи, стигало се е и до съд. Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) сформира два акта за нарушаване при две публични поръчки на обща стойност над 7 млн. лева, които бяха дадени на инженеринг на компании от групата на връзкаря Велико Желев.

Срещу Моллов има брожения измежду студенти и преподаватели още от предходната година. Ректорът работи по сталинската методика – отстранява неуместните. Докато беше началник на БАБХ, свадите също го съпътстваха ежедневно. Ректорът се опитва и в политиката, като взе участие в учредяването на партията на Яне Янев – РЗС, само че относително бързо се отхвърли.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР