Скандалът със самолета нарушител, преминал през няколко държави и кацнал

...
Скандалът със самолета нарушител, преминал през няколко държави и кацнал
Коментари Харесай

Дали самолетът нарушител е шпионски ще установи следствието, каза министър Заков

Скандалът със самолета извършител, минал през няколко страни и кацнал в България бе мотив за коментар през днешния ден от военния министър в коридорите на Народното събрание.

Драгомир Заков се възмути от редица мнения на анализатори, които настояват, че Военновъздушни сили са работили несъответстващо при навлизането на нарушителя в нашето въздушно пространство. Той изясни още, че още при излитането на самолета от Румъния и прелитането над Румъния, Унгария, Сърбия и България, той е бил наблюдаван от Центъра за наблюдаване на въздушното пространство на НАТО и навреме е подавана точна информация към българските Военновъздушни сили.

Обясни и при какви случаи могат да се подхващат дейни дейности против извършител във въздушното ни пространство. Ако се реши, че той може да заплаши военната, гражданската и социална инфраструктура, то този аероплан се афишира за отстъпник, подвигат се самолети изтребители-прехващачи, задейства се ПВО-системата и в случай че не се подчини на командата, този отстъпник се унищожава.

В случая обаче е преценено, че този аероплан е дребен и е дипломиран като евентуален отстъпник.

" Не е належащо наложително да има изтребители, които да съпровождат този аероплан от самото начало. Българските системи, българските радари, българската Противовъздушна отбрана отбрана е задоволителна, с цел да следи сходен аероплан, който не предствлява опасност. Той може да бъде евентуална опасност, само че не е бил опасност от самото начало. Тогава когато имахме преценка, че може би би трябвало да вдигнем изтребител във въздуха, ние го направихме. В доста тежки атмосферни условия, в действителност доста тежки. Беше направена съответния полет. Беше направено наблюдаване. Самолетът се върна назад в " Граф Игнатиево " съвсем преди начало на стихия ", сподели Заков.

Дали самолетът е шпионски, би трябвало да откри следствието, сподели още Драгомир Заков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР