Ситуацията, която създаде кризата с COVID-19, е необичайна, затова и

...
Ситуацията, която създаде кризата с COVID-19, е необичайна, затова и
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Само силни социални политики могат да ни изкарат от кризата

" Ситуацията, която сътвори рецесията с COVID-19, е необикновена, по тази причина и няма по какъв начин да се преодолее с нормални ограничения. Това може да бъде късмет за българската икономика”. Това сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев в границите на онлайн конференцията " Хоризонт 30: Как да изградим съвременна България? ", проведена от Европейски съвет за външна политика.

" Моето виждане е, че България би трябвало да има тактика, която да се базира на два съществени стълба - цифрови технологии и обществена политика. Дигаталните техонологии, които да покачват конкурентоспособността на стопанската система ни, а мощните обществена политики да покачват виталния стандарт на хората ", изясни Добрев.

Според него за 13-те години участие в Европейски Съюз, вместо да се съкратява дистанцията сред българската и западноевропейските стопански системи, тя се усилва. " Ние бяхме изпреварени даже от страни, които влязоха в Европейски Съюз след нас ", разяснява той. По думите му от ляво няма да правят отстъпка от идеологията си да виждат развиването на стопанската система посредством дребния и фамилен бизнес и повишение на покупателната дарба на хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР