Ситуацията е толкова сериозна, че фармацевтите все по-често трябва да

...
Ситуацията е толкова сериозна, че фармацевтите все по-често трябва да
Коментари Харесай

Недостигът на лекарства в Англия надхвърли критичната точка

Ситуацията е толкоз сериозна, че фармацевтите все по-често би трябвало да споделят на пациентите, че единствено част от рецептата им може да бъде изпълнена и да ги помолят да се върнат за останалата част по-късно, откакто фармацевтът обезпечи остатъка, съобщи БНР.

Стотици разнообразни медикаменти са станали сложни или невъзможни за набиране, съгласно Community Pharmacy England (CPE) - организация, която сплотява държавните аптеки в Англия. Днес тя разгласява отчет, в който се споделя, че " провокациите с доставките на медикаменти, пред които са изправени публичните аптеки и техните пациенти, надвишават сериозната точка ".

Джанет Морисън, основен изпълнителен шеф на организацията, показва пред " Гардиън ", че " за някои пациенти неналичието на достъп до медикаментите, от които се нуждаят, може да докара до доста съществени последици, даже да се наложи да посетят незабавна помощ ".

Недостигът на медикаменти води до закъснение на опцията пациентите да получат навременен достъп до някои сериозни или евентуално животоспасяващи медикаменти.

През последните месеци се регистрира изострен дефицит на основни медикаменти за лекуване на диабет вид 2 и епилепсия.

В страната има повече от 3.3 милиона заболели от диабет и над 600 000 души (около един на всеки 100 души), които страдат от епилепсия.

През последната година у нас също се стигна до непрестанен недостиг на лекарства за епилепсия и диабет, което докара до решение за ограничение на износа.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР