Система за мониторинг на качеството на въздуха да бъде закупена

...
Система за мониторинг на качеството на въздуха да бъде закупена
Коментари Харесай

Съветници искат система да следи въздуха в Бургас

Система за мониторинг на качеството на въздуха да бъде закупена и да управлява излъчванията. За това упорстват съветниците от партия ГЕРБ в Бургас и техни сътрудници от Вътрешна македонска революционна организация и Реформаторския блок. Те са входирали докладна бележка, която ще бъде прегледана на последваща сесия. Другото им искане е за газ анализатор за премерване на нездравословните излъчвания от отработили газове на колите.

В огромните градове качеството на въздуха неизбежно е по-лошо, в сравнение с в дребните обитаеми места, в които нито има индустрия, нито засилен авто трафик. Според разбор, направен от общинската администрация, 25,17% от замърсяването на въздуха в община Бургас се дължи на пътния трафик, а 25,14% на индустрията и строителството.

„ Сигналите от страна на жители от съвсем цялата територия на града, демонстрират нуждата от координирани и ефикасни дейности от всички способени органи и заинтригувани институции. Мониторингът на качеството на атмосферния въздух и даването на достоверна и в действително време информация на жителите е един от главните задължения на органите на локалната власт “, пишат общинските съветници.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР