Синдикатите КНСБ и КТ Подкрепа“ изпратиха писмо до министър-председателя Бойко

...
Синдикатите КНСБ и КТ Подкрепа“ изпратиха писмо до министър-председателя Бойко
Коментари Харесай

Стомана иска вода от „Студена“, за да не спре

Синдикатите КНСБ и КТ „ Подкрепа “ изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов, в което му споделят, че те поддържат напъните на кабинета за решение на водната рецесия в Перник, само че молят, в случай че замръзнат различните източници, „ Стомана Перник “ да получава вода от съвсем празния язовир „ Студена “. Писмото е оповестено на уеб страницата на КНСБ.

Разрешението „ Стомана Перник “ да получава вода от бент. „ Студена “ при намаляващ размер на язовира беше едно от обвиняванията към Нено Димов, който лежи в ареста.

„ Убедени сме, че  „ Стомана индъстри “ няма отношение и виновност за това положение (б.р. за кризата). Запознати сме, че както Вие, по този начин и изпратените от Вас министри, сте открили на място, че „ Стомана индъстри “ има съвършена отчетност и заплащане на употребената вода. В момента обаче поражда обстановка, при която рухването на температурите води до заледяване на законно употребяваните и позволени различни източници на вода за промишлени потребности, това може да докара до тежки последици върху оборудването и в последна сметка до трайно прекъсване на активността на предприятието “, се споделя в писмото на синдикатите.

Те желаят да бъде позволено на „ Стомана индъстри “ да употребява 5-6 хиляди кубични метра вода от язовир „ Студена “ при положение на заледяване на различните източници. Твърдят, че това нямало да се отрази на водоснабдяването на Перник.

„ Ако обаче се случи прекъсване на „ Стомана индъстри “, спомагателното напрежение ще бъде неизбежно “, приключва позицията им.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР