Отборът на Австрия поднесе изненадата в Група D. Тимът оглави

...
Отборът на Австрия поднесе изненадата в Група D. Тимът оглави
Коментари Харесай

Австрия поднесе изненадата след успех над Нидерландия

Отборът на Австрия сервира изненадата в Група D. Тимът оглави потока след края на първата фаза на UEFA EURO 2024. Австрия се наложи над Нидерландия с 3:2 на „ Олимпиащадион “ в Берлин. Срещата беше белязана и от най-бързия автогол на европейски футболни финали.

В другия мач от групата Франция и Полша приключиха при 1:1.

Австрийците завоюваха потока с 6 точки, следвани от Франция и Нидерландия. И трите отбора не престават за идната фаза на конкуренцията. Полша си отива вкъщи.

Още в 7-ата минута Донил Мален означи гол в личната си мрежа. Александър Прас центрира към Марко Арнаутович в наказателното поле, само че Мален, който засече топката в личната си мрежа от непосредствена непосредственост.

До края на първата част двата отбора продължиха да се надиграват тактически, а Риналд Куман даже предприе промяна. Като размени Вермален с Шави Симонс.

Веднага след подновяването на играта след почивката точно Шави Симонс пробяга целия терен, пусна към Коди Гакпо вляво, а той с обмислен удар около вратаря на Австрия изравни резултата. 

В 59-ата минута, обаче, с първата офанзива на отбора за второто полувреме Романо Шмид съумя да прати топката в мрежата след летящ плонж след чудесна асистенция на Флориан Грилич.

Нидерландия продължи с натиска. В 76-ата минута Мемфис Депай вкара топката в мрежата на Австрия, ВАР прегледа този миг от мача, дали играчът не си е оказал помощ с ръка в наказателното поле при преодоляването, само че в последна сметка реферът се убеди самичък, че обстановката е " чиста " и удостовери гола за 2:2.

Тимът на Австрия не се съобщи, а почитателите продължиха да се любуват на страхотна игра и още голове. В 80-ата минута Кристоф Баумгартнер изведе Марсел Забицер в наказателното поле и той от дребен ъгъл стреля около Барт Вербруген.

Край на мача. Австрия оглави групата.
90+9`
Жълт картон за Леополд Куерфелд
90+5`
Смяна в съатва на Австрия.
90+4`
Класиране онлайн в Група D:
1. Австрия - 6 точки
2. Франция - 5
3. Нидерландия - 4
4. Полша - 1 точка
90`
Топката се оказа още веднъж в мрежата на Нидерландия, само че Кристоф Баумгартнер бе в състояние на засада.
83`
Гол за Австрия и 3:2.   Кристоф Баумгартнер изведе Марсел Забицер в наказателното поле и той от дребен ъгъл стреля около Барт Вербруген.
80`
Гол за Нидерландия за 2:2. Мемфис Депай вкара топката в мрежата на Австрия, ВАР прегледа този миг от мача, дали играчът не си е оказал помощ с ръка в наказателното поле при преодоляването, само че в последна сметка реферът се убеди самичък, че обстановката е " чиста " и удостовери гола за 2:2.
76`
Шави Симонс стреля отдалеко, само че настрана от лявата греда.
73`
Вегхорст влиза вместо Донил Мален.
71`
Класиране онлайн в Група D:
1. Франция - 7 точки
2. Австрия - 6 
3. Нидерландия - 4
4. Полша - 0
69`
Жоржиньо Вайналдум влиза на мястото на Райндерс.
67`
Ван де Вен влиза на мястото на Аке.
65`
Леополд Куерфелд влиза на терена.
63`
Смяна в състава на Австрия. Вимер - Бамгартнер.
63`
Гол за Австрия за 2:1. С първата офанзива на отбора за второто полувреме Романо Шмид съумя да прати топката в мрежата след летящ плонж след чудесна асистенция на Флориан Грилич.
59`
Франция вкара гол на Полша за 1:0 и " петлите " излизат отпред.
59`
Вратарят Патрик Пенц се нуждае от здравна помощ и физиотерапевтът на Австрия влезе на терена, малко по-късно играта е възобновена. 
55`
Голът на Коди Гакпо още веднъж трансформира подреждането в групата. Нидерландия излиза преди всичко с 5 точки, по-късно са Франция, Австрия и Полша.
50`
Страхотен гол на Нидерландия за 1:1. Шави Симонс пробяга целия терен, пусна към Коди Гакпо вляво, а той с обмислен удар около вратаря на Австрия изравни резултата. 
47`
Начало на второто полувреме в Берлин

Край на първото полувреме.

2 минути добавено време.
45`
Страхотен късмет за Австрия да усили преднината си. Марсел Забицер стреля отдалеко след прекрасен пас, топката се насочи към долния ляв ъгъл, само че бе спряна да влети в мрежата след ужасно избавяне на Барт Вербруген.
38`
Селекционерът на Нидерландия прави промяна. Куман взема решение да направи промяна. Джои Веерман е сменен от Шави Симонс.
35`
Класиране онлайн все още в Група D:
1. Австрия - 6 точки
2. Франция - 5 
3. Нидерландия - 4
4. Полша - 1
34`
Патрик Вимер с жълт картон.
33`
Щефан Пош получи жълт картон.
32`
При този резултат на " Олимпиящадион " и 0:0 на Франция - Полша, Нидерландия е на 3-о място в Група D с 4 точки след Австрия и Франция.
30`
57% от владението на топката е в интерес на Австрия. 
28` 27`
Донил Мален, който си вкара автогол в 7-ата минута на мача, пропусна чудесна опция, откакто останал самичък, стреля по диагонал, само че в навън.
24`
Отново съгласно статистиката, това е най-бързият автогол в историята на европейските шампионати.
15`
Според статистиката, още с второто си допиране в мача Донил Мален отклони топката в личната си врата и си означи автогол в 7-ата минута.
10`
Автогол и 1:0 в интерес на Австрия. Донил Мален означи в личната си мрежа. Александър Прас центрира към Марко Арнаутович в наказателното поле, само че Мален, който засече топката в в личната си мрежа от непосредствена непосредственост.
7`
Начало на мача

Стадион: Олимпиащадион
Излъчва: Diema , Diema

Стартови сформира:

Нидерландия: 1. Барт Вертбрюген, 2. Лутшарел Геертруйда, 4. Върджил ван Дайк, 5. Нейтън Аке, 6. Стефан де Фрай, 10. Мемфис Депай, 11. Коди Гакпо, 14. Тиджани Райндерс, 16. Джоуи Верман, 18. Дониел Маален, 24. Йерди Шутен

Селекционер: Роналд Куман

Австрия: 13. Патрик Пенц, 5. Стефан Пош, 2. Максимилиан Вьобер, 15. Филип Линхарт, 8. Александър Прас, 6. Николас Зайвалд, 10. Флориан Грилич, 23. Патрик Вимер, 9. Марсел Забицер, 18. Романо Шмид, 7. Мартко Арнаутович

Селекционер: Ралф Рангник

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР