Симптомите, за които трябва да следим за тромбоза вследствие на

...
Симптомите, за които трябва да следим за тромбоза вследствие на
Коментари Харесай

Какви са симптомите при тромбоза след ваксина

Симптомите, за които би трябвало да следим за тромбоза в резултат на сложена ваксина " Астра Зенека ", са зной, болежка в гърдите, отичане на крака, синини, главоболие. Всеки един от тях поотделно не е обезпокоителен, само че в случай че се проявят сложно, би трябвало да се потърси лекарска помощ. Това съобщи проф. доктор Мариана Мурджева, член на имунизационния щаб и ректор на Медицински унивеситет-Пловдив пред БТВ.

Тя разясни, че рекомендациите при " Астра Зенека " са втората игла да се сложи сред 4 и 12 седмица, като най добре е сред 7-10 седмица за най-надежден имунен отговор.

Проф. Мурджева изясни, че имунният отговор се построява за към 15-20 дни след първата игла. Периодът е друг за другите ваксини. След втората игла при трите ваксини имунитет има след 7-10 дни, само че с цел да бъде призната имунизацията за приключена, би трябвало да имаме сложени и двете игли. Така че при имунизацията на " Пфайзер " са нужни 30-35 дни, при " Модерна " - 35-40 дни, а " Астра Зенека " - 13-14 седмици от вакисната

При преболедувалите имуннен отговор има след 15-2-дневен интервал от началото на инфекцията, като пикът е на 2-3 месец. При 6-8 месец имунитетът спада, само че към този момент изрично данните сочат, че имунитетът трае 6-8 месеца. Според данните до момента толкоз ще е и при имунизациите – до една година.

Пациентите, които са преболедували, могат да обезвреждат английския вид, само че същото не може да се каже за южноафриканския и другите.

Симптомите, за които би трябвало да следим за тромбоза в резултат на сложена ваксина " Астра Зенека ", са зной, болежка в гърдите, отичане на крака, синини, главоболие. Всеки един от тях поотделно не е обезпокоителен, само че в случай че се проявят сложно, би трябвало да се потърси лекарска помощ, съобщи проф. Мурджева.

Тя разясни, че рекомендациите при " Астра Зенека " са втората игла да се сложи сред 4 и 12 седмица, като най добре е сред 7-10 седмица за най-надежден имунен отговор.

Колективен имунитет през май е прекомерно амбициозна стратегия, само че не е невъзможна - в случай че имаме задоволително количество ваксини, доставени в точния момент, което се чака да стане. Второто изискване е обвързвано с доста съществено имунизиране от няколко десетки души дневно, обясни още микробиологът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР