Сигнали за нарушения в ловните стопанства и натиск върху дърводобивни

...
Сигнали за нарушения в ловните стопанства и натиск върху дърводобивни
Коментари Харесай

Александър Дунчев: Някой друг управлява ловните стопанства

Сигнали за нарушавания в ловните стопанства и напън върху дърводобивни компании бяха показани по време на съвещанието на краткотрайната парламентарна комисия за проверка на ръководството през последните пет години, съобщи БНР.

Председателят ѝ Мая Манолова обърна особено внимание на стопанството " Паламара ", където екип на платформата " Изправи се.БГ! " се опитал да влезе:

" Беше обикновено, откакто чухме чудеса да се описват за " Паламара " и искахме да забележим това " чутовно място ", само че по този начин и не бяхме позволени. И оттогава у мен стои въпроса дали простосмъртните имат право да посещават тези ловни резиденции ".

Председателят на Изпълнителната организация по горите Александър Дунчев удостовери, че има проблеми в редица стопанства:

" На " Палмара " вие сте видели това, което се случва на всичките стопанства. Управлява ги някои различен, а не стопанството. Достъпът е стеснен не от горските, не от ловните експерти, а от някои други. И в действителност ние това ще желаеме да се смени - да има равнопоставеност сред всички частни ловни компании, тъй като отвън ловните стопанската се оказва, че се ползва напълно различен ред ".

Представители на дърводобивни компании пък се оплакваха, че им се оказва напън от страна на горските стопанства и че има проблеми в ценообразуването на дървесината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР