Сибирският полицай, описан като най-ефективният масов убиец в Русия в

...
Сибирският полицай, описан като най-ефективният масов убиец в Русия в
Коментари Харесай

Михаил Попков: Руското бивше ченге лежи в затвора за над 84 убийства

Сибирският служител на реда, разказан като най-ефективният всеобщ палач в Русия в наши дни, излежава 2 доживотни присъди за 84 потвърдени убийства и не съжалява за нито едно от тях.

Попков  е роден на 7 март 1964 година в Русия. Работил е като служител на реда, по-късно става охранител. Има брачна половинка и щерка. Съпругата му също била в полицията и няколко пъти му осигурявала оправдание. Предполага се, че вниманието на Попков било ориентирано към дами, които приличали на майка му – алкохоличка, която постоянно го малтретирала в детството.

От 1992 до 2000 година Попков е обвинен в убийството на най-малко 29 дами. Той прибирал замаяни от алкохол дами, които таман излизали от питейни заведения или празненства, употребявайки полицейската си кола и униформа, с цел да завоюва доверието на жертвите. След това Попков ги закарвал в гората, където ги изнасилвал и убивал. Бившето ченге принуждавало жертвите да се събличат голи, преди да ги убие и да прави секс с напоените им с кръв тела.

Съобщава се, че жертвите са сечени, намушквани или душени до гибел. Една от жертвите била обезглавена, а сърцето на друга било изтръгнато. Той изнасилвал жертвите си даже и откакто те били към този момент мъртви. Попков избирал жертви, които били с по-пълна фигура и не доста високи, настояват полицейски източници. Убивал дамите с нож, шило, отвертка или секира, които употребява до 17 пъти при някои жертви.

Една от жертвите на Попков оживяла след нападението му и по-късно идентифицирала негова фотография. Светлана М. по това време била на 15 години, само че изглеждала по-възрастна.

На 26 януари 1998 година тя описа по какъв начин полицейска кола спряла покрай нея и ѝ предложила да я качи. Шофьорът я завел в гората, където я принудил да съблече всичките си облекла. След това той блъснал главата й с дърво. Тя изгубила схващане и на идващия ден била открита жива покрай село Байкалск, оживяла, макар че била гола при минусови температури. Тя се събудила в болница.

Години наред полицията подозирала, че специалността на килъра е металург, водач, железопътен чиновник или инженер на отоплителна станция. Или даже гробищен служащ. Дори показанията на Светлана не били възприети вярно и едвам доста по-късно полицията схваща, че килърът е един от техните чиновници.

Полицията, обаче, избрала да повярва на брачната половинка на Попков, Елена, която му била предоставила оправдание. Тя била на 47 години и също работела в полицията, а 26-годишната му щерка Екатерина била учителка. Не се допуска, че фамилията му, което го е считало за „ съвършен брачен партньор и татко “, е било съизвършител, макар че два пъти брачната половинка му му е давала оправдание, когато подозренията са били ориентирани към него.

Попков твърди, че е спрял да убива, когато е станал импотентен и се заразил със сифилис. Той бил наименуван от полицията „ килърът в сряда “, базирайки се на деня, в който са открити доста от телата.

Криминалистите считат, че в полицейските досиета има най-малко още дузина каузи, които евентуално могат да се окажат жертви на Попков. Много от детайлностите от мястото на престъплението съответстват с неговия метод на деяние. Един от следователите, разследвали случая с Попков, разказва през 2003 година чертите на килъра, който към момента търсели: „ Той е обаятелен и разговорлив. Жените го харесват, само че той е звяр от вътрешната страна и постоянно е мъчно да се биеш с вампир. “

Siberian Times беседва със сестрата на жертвата Татяна (Таня) Мартинова, 20 година, чието тяло било открито с Юлия Куприкова на 29 октомври 1998 година край пътя в предградието на град Ангарск. „ Това се случи преди 15 години, само че болката не изчезва – аз дадох на Таня билет за концерт и тя беше убита, по-късно “, споделя Виктория Чагаева, на 46, която има салон за хубост в Ангарск.

Сестра й била омъжена с малко дете, а брачният партньор й Игор, тогава 24-годишен, бил срещу да отиде на концерта, само че тя отишла с приятелката си Юлия Куприкова, на 19. „ Сутринта на 29 октомври Игор ми се обади, съобщавайки, че Таня не се е прибрала вкъщи “, споделя Виктория.

„ Наистина се уплаших. Това беше за първи път, тя в никакъв случай не беше правила това преди. По това време нямаше мобилни телефони, можехме да се обадим единствено на родителите на Юлия, като си помислихме, че Таня е останала да пренощува там по някаква причина. Но родителите на Юлия споделиха, че и тя не се е прибрала. “

Те отишли ​​в полицията и им било казано, че би трябвало да изчакат три дни, преди младите дами да бъдат оповестени за изчезнали. Същата нощ пастир намерил голите им тела покрай Мегет, село покрай Ангарск.

„ Беше 1 сутринта, когато със брачна половинка на Таня –  Игор дойдохме в полицията. Още не бяхме споделили на майка. Игор беше изцяло унищожен и единствено повтаряше –  „ Убиха я, убиха я “. И аз бях шокирана, само че просто не можах да допускам и отговорих –  „ защо приказваш? “ По-късно ни споделиха, че телата им били открити едно до друго, двете девойки бяха изнасилени, намушкани и заклани.

„ Експертите ни споделиха, че в началото са били убити, по-късно изнасилени. По-големият ми брат Олег отиде в моргата, с цел да разпознава Таня. Веднага беше дохвърчал от Москва. Прилоша му, когато видя тялото, тя беше толкоз осакатена. Когато излезе оттова, беше съвсем зелен –  просто не можеше да каже и дума. Не посмях да вляза и да погледна.

Установили, че Таня и Юлия са отишли ​​да пият небрежно с другари. След това служител на реда им предложил да ги закара. „ Само фактът, че този гадина е бил в полицейска униформа, изяснява за какво Таня се е качила в колата му. Много хора участваха на погребението на Таня. Имахме възприятието, че целият град е там. Горката ни майка загуби схващане няколко пъти, имаше потребност от доста медикаменти, с цел да се оправи. “

Попков е задържан на 23 юни 2012 година, когато отпътува за Владивосток, с цел да си купи кола, откакто му вземат проба от ДНК, дружно с още 3 500 други служители на реда. Той е обвинен в убийството на минимум 29 дами, 25 от които на възраст от 19 до 28 и четири на възраст от 35 до 40. Всички жертви са жителки на Ангарск, Иркутска област. Той признава за 24 убийства и по-късно, на 31 октомври 2013 година, е упрекнат в тях.

На разпита Михаил Попков споделя, че е спрял с убийствата, откакто полово излъчената болест го е направила импотентен и е изгубил желанието да изнасилва и убива. Попков убивал жертвите си с секира и чук към град Ангарск, покрай Иркутск. Той изхвърлял обезобразените им тела в горите, край пътя и в локалното гробище.

Той твърдял, че „ прочиства “ Ангарск от аморални дами.  До някои от труповете били открити следи от гуми от колата на Попков, което предиздвикало полицията да ревизира всички притежатели от този вид Нива в Ангарск.

ДНК на притежателите било съпоставено с ДНК, открита по жертвите, и това разрешило на полицията да разпознава Попков.

Най-малката му жертва била 15-годишно момиче.

Съдът в Иркутск го признал за отговорен за 22 убийства през 2015 година и го осъдил на до живот, само че той бил оставен в ареста, защото за другите убийства било почнало следствие.

Агенция Интерфакс споделя, че той се похвалил на съкилийник, че е умъртвил повече хора от Чикатило. Установено е, че Попков е вменяем, само че има „ патологично увлечение към убийството на хора “, съгласно прокурорите. Някои от жертвите му били открити живи, само че по-късно умряли в болница.

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР