Швейцарският психолог Карл Густав Юнг смята, че синхроничността е явление

...
Швейцарският психолог Карл Густав Юнг смята, че синхроничността е явление
Коментари Харесай

Факти, които ще преобърнат представата ни за време

Швейцарският психолог Карл Густав Юнг счита, че синхроничността е събитие на съвпадения в нашия живот, които сякаш се случват инцидентно.

Хапва ни се торта, а нашият обичан се прибира у дома с кутия със сладкиши. Мислим си за наш другар и тъкмо в този миг той взема решение да ни се обади. Пълно е с сходни образци.

Интересното в тази ситуация е, че можем да използван безусловно същата доктрина и за събитията от историята. Всичко, което се е случило в миналото, е обвързвано с други обстановки по един или различен метод.

За да ревизира това изказване, BrightSide направи една забавна ранглиста на исторически обстоятелства и събития, които са обвързани между тях и могат да преобърнат визията ни за времето и синхорничността.

1. Най-старото дърво на света през днешния ден е било на над 1000 година, когато са изчезнали мамутите

Дълговечните борове са най-старите дървета на нашата планета. В Уайт Маунтинс, Калифорния пък откриваме най-старото, което ни е известно. То е на 5066 година За информация – мамутите са живели до преди към 4000 година

2. Nintendo е учредена преди Айфеловата кула да бъде изцяло приключена. Междувременно Джак Изкормвача тероризира Лондон​

Японската компания Nintendo – един от най-големите производители на игрални конзоли в света, е учредена на 23 септември 1889 година По същото време Айфеловата кула към момента не е приключена, а един от най-известните неразкрити серийни убийци всява боязън из Лондон.

3. Първото колело се появява след парния локомотив

Първият патент за първообраз на колело е утвърден през 1818 година Същевременно обаче – първият парен локомотив е показан цели 21 години по-рано. Чак през 1797 година

4. През 1913 година Хитлер, Сталин, Троцки, Франц Йодиф и Фройд живеят в един и същи град

Знаете ли, че през 1913 година всички тези персони са живели на едно и също място едновременно? А точно – във Виена. Дали Сталин и Хитлер не са се разминали на някоя улица?

5. Клеопатра е живяла по-скоро до стъпването на човек на Луната, в сравнение с до построяването на египетските пирамиди

Египетската владетелка е родена през 69 година прочие Хр. Пирамидите в Гиза датират от преди 2540 година прочие Хр., а първото стъпване на човек на Луната е осъществено през 1969 година

6. Чарли Чаплин умира в годината на раждането на Apple

Светът се сбогува с Чаплин през 1977 година и посреща първия личен компютър на компанията Apple, която по последни данни има положение от над 623 милиарда щатски $.

7. Марката Coca-Cola е единствено с 31 година по-млада от Италия

Кралство Италия се появява на картата едвам през 1861 година Производството на известната напитка пък започва през 1892 година

8. Харвардският университет е учреден преди Нютон да разгласява своите закони

Университетът от Бръшляновата лига е учреден през 1636 година, а известният труд „ Principia Mathematica “ на Нютон, в който откриваме законите за силата, инерцията, гравитацията и други, е оповестен едвам 50 година по-късно през 1687 година

9. Братя Райт реализират първия следен полет единствено 66 година, преди човек да стъпи на Луната

Братята правят първия в историята на човечеството следен полет с моторен летателен уред по-тежък от въздуха на 17 декември 1903 година А както всички знаем – през 1969 година индивидът стига до Луната.

10. Първият факс се появява 10 години, преди телефонът да бъде изобретен

Първият обществен електрически факс заработва през 1865 година, макар че хрумвания за устройства, сходни на телефона и факса, се появяват доста по-рано. 10 година по-късно Бел и Уотсън вършат демонстрации с първия телефон.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР