Девет души загинаха при срутване на сцена в Мексико, съобщава

...
Девет души загинаха при срутване на сцена в Мексико, съобщава
Коментари Харесай

Девет души загинаха при срутване на сцена в Мексико

Девет души починаха при сриване на сцена в Мексико , оповестява " Ройтерс ".

Инцидентът е станал тази нощ в северния щат Нуево Леон, на предизборно събитие на партия " Гражданско придвижване ".

Около 50 души са потърпевши, уточни в обществените мрежи губернаторът на щата Самуел Гарсия, а шефът на мексиканския институт за обществено обезпечаване заяви, че десетки са сложени на лекуване в локални клиники.

Жертвите са осем възрастни и едно дете.

Хорхе Алварес Майнес, претендентът за президент на центристката партия " Гражданско придвижване ", изясни, че ентусиазъм напразно е предизвикал сриването на сцената на събитието в град Сан Педро Гарса Гарсия, наоколо до индустриалния център Монтерей.

Видеозапис на случая сподели по какъв начин структурата ненадейно пада напред в тълпата, принуждавайки политиците на сцената да бягат в търсене на прикритие, а паникьосаните присъстващи да се разпръсват.

UPDATE: Death toll from stage collapse in Mexico rises to 5, at least 50 injured
— BNO News (@BNONews)
" Никога не съм преживявал нещо толкоз ненадейно " , описа Алварес Майнес, имайки поради какъв брой бързо се е усилил вятърът, преди сцената да се срути.

Той разгласи, че стопира дейностите по акцията и се надява управляващите да проверяват случилото се, като изиска бистрота в процеса.

Членове на националната армия и армията на Мексико бяха на място, с цел да обезпечат поддръжка, сподели министърът на вътрешните работи Луиза Алкалде в обществените медии.

Губернаторът Гарсия предизвести жителите да останат на закрито поради предстоящите мощни гръмотевични стихии в региона.

Алварес Майнес е на трето място в изследванията за президентските избори в Мексико, планувани за 2 юни. Той изостава надалеч зад претендента на ръководещата партия Клаудия Шейнбаум и от съперника си на второ място Ксочитл Галвес, който съставлява необятна опозиционна коалиция.

И Галвес, и Шейнбаум изрекоха съболезнования на фамилиите на жертвите в изявления в обществените мрежи, като Шейнбаум анулира протест, плануван за довечера в Монтерей.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР