Швеция ще въведе драстично намаляване на средствата за развиващия се

...
Швеция ще въведе драстично намаляване на средствата за развиващия се
Коментари Харесай

Криза! Новото шведско правителство затяга драстично коланите

Швеция ще вкара фрапантно понижаване на средствата за развиващия се свят, съобщи Франс прес. Това излиза наяве от проектобюджета на новото държавно управление, който беше показан през днешния ден.

В бюджета за следващата година консервативният шведски министър председател Улф Кристершон планува намаляването на интернационалната помощ, която страната отпуска, със 7,3 милиарда крони (около 670 милиона евро) и спомагателни 2,2 милиарда през 2024 година

Освен намаляването с към 15 % по отношение на плануваните досега Швеция ще приключи и практиката си да отделя за интернационална помощ 1 % от брутния си вътрешен артикул.

Според профилирания уебсайт Donor Tracker през последната година Швеция е била на осмо място по интернационална помощ в безспорни стойности и трета след Люксембург и Норвегия по отношение на стопанската система си, с принос от 0,92 % от Брутният вътрешен продукт.

Ограничаването на интернационалната помощ присъстваше в програмата на новото дясно държавно управление, което за първи път в историята получи поддръжка от крайнодясната антиимигрантска партия " Шведски демократи " в шведския парламент.

От 1975 година Швеция надвишава рекомендациите на Организация на обединените нации за обособяване на минимум 0,7 % в поддръжка на разрастващите се страни.

Въпреки прогнозите за напредък на чиста база, с очакван спад от 0,4 % на Брутният вътрешен продукт следващата година и напредък от 2 % за 2024 година, в показания през днешния ден проектобюджет е заложен растеж от 0,7 % на Брутният вътрешен продукт.

В бюджета са планувани спомагателни 40 милиарда крони, които ще се употребяват за значими разноски като понижаване на налозите върху горивата, увеличение на средствата за защита и опазване на компенсациите при безработица - едно от настояванията на " Шведски либерали ". Средствата за полицията и нови нуклеарни централи също са увеличени.

Плод на съглашение сред болшинството от четири обединения - " Умерената съдружна партия ", „ Християндемократи “, „ Либералите “ и " Шведски демократи ", проектобюджетът беше импортиран в Народното събрание за приемане преди края на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР