Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в

...
Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в
Коментари Харесай

Морето край Шофьорския плаж изхвърли трупа на мъртва крава

Странната панорама е видя от локални риболовци, които минавали в региона

Морето изхвърли натрупа на мъртва крава. Странната „ находка “ е видяна на Шофьорския плаж край Созопол от локални риболовци. Няма изясненост по какъв начин животното се е озовало на брега, защото наоколо няма никакви пасища. От фрагментите, с които Флагман.бг разполага не се вижда дали кравата има отличителна марка на ухото.

Едната от вероятните версии е да е била изхвърлена от някой транспортен съд, който придвижва животни и е минавал през нашето крайбрежие. Вероятно са я бутнали в морето с концепцията рибите да я изядат. През последните дни обаче морето не е изключително умерено и евентуално течението я е изхвърлило на брега.

След инспекция от способените органи и точни проучвания може да се потвърди произхода й. В случай, че има марка на ухото – това значи, че кравата е от държава-членка на Европейски Съюз. Дори и по този начин да е, следенето на пътя на животното обаче е непостижима задача за всичките български институции.

Очакваме отдел „ Екология “ към Община Созопол да предприеме ограничения и да провежда изнасянето на тялото на животното към екарисаж. Както и да бъде направена цялостна стерилизация на мястото, където бе намерено, защото Шофьорският плаж е измежду най-любимите и спокойни места на локалните поданици и гостите на нашето Черноморие.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР