Звездата на френското кино Жерар Депардийо е арестуван, за да

...
Звездата на френското кино Жерар Депардийо е арестуван, за да
Коментари Харесай

Жерар Депардийо е арестуван във Франция

Звездата на френското кино Жерар Депардийо е задържан, с цел да бъде изслушан по две тъжби за полово посягане. Те са подадени от две дами, заяви Агенция Франс Прес, като се базира на източник от следствието.



75-годишният артист към този момент е упрекнат в обезчестяване. По новите случаи се оповестява за два разнообразни епизода от две разнообразни години. Първата тъжба е за полово посягане по време на фотосите на кино лентата " Магът и сиамците " през 2015 година Втората тъжба е обвързвана със фотосите на кино лентата " Зелени жалузи " от 2022 г.Депардийо отхвърля обвиняванията и твърди, че е почтен.

Срещу него има няколко аналогични тъжби. Една от последните е на испанската журналистка Рут Баса. Според нея, случаят станал по времето, когато е била на 23 години и е взимала изявление от Депардийо.

Световноизвестният артист е играл в близо 200 кино лентата. Сред най-известните са " Сирано дьо Бержерак ", " Астерикс и Обеликс срещу Цезар ", " Жан дьо Флорет ".

Носител е на наградата за най-хубава мъжка роля на фестивала в Кан и на две награди " Сезар ", националната кино премия на Франция.

През 2013-та получава съветско поданство, което самичък е изискал. През декември предходната година се повдигна въпросът за лишаването му от Ордена на Почетния легион. Съветът на Ордена ще реши дали това да стане поради жалбите за полови похищения против артиста.

В негова отбрана се оповестиха 50 културни деятели във Франция. В писмо да вестник " Фигаро " те се изрекоха срещу нападките против Депардийо и показаха презумпцията за непорочност. Актрисите Катрин Деньов и Карол Буке и певицата и някогашна първа дама Карла Бруни неведнъж се изрекоха в поддръжка на Депардийо.

От своя страна президентът Еманюел Макрон уточни, че смята за неприемливо лишаването на звездата от Ордена на Почетния легион въз основа на изявления в медиите. Жерар Депардийо получи учредения от Наполеон медал през 1996 година


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР