Шведската активистка за климата Грета Тунберг беше осъдена да плати

...
Шведската активистка за климата Грета Тунберг беше осъдена да плати
Коментари Харесай

Глобиха Грета Тунберг за неподчинение на полицията

Шведската активистка за климата Грета Тунберг беше наказана да заплати санкция, откакто беше изправена пред съда за непокорство на полицията, съобщи Агенция Франс Прес.

Активистката поддържа тезата си, че „ е работила по нужда “ заради сериозността на климатичната рецесия.

20-годишната активистка се яви в съда в южния шведски град Малмьо след 11 сутринта локално време, без да дава отговор на въпросите на кореспонденти.

Обвинителният лист гласи, че активистката е " пречела на придвижването " и " отказала да се подчини на полицейските инструкции ".

„ Вярно е, че бях на това място в оня ден и е вярно, че получих заповед, която не изслушах, само че желая да отрека закононарушението “, сподели Тунберг пред съда, запитана за обвиняването против нея.

Тунберг сподели, че е работила заради нужда, цитирайки потребността, основана от „ климатичната рецесия “.

След къс развой съдът въпреки всичко откри, че тя към момента носи отговорност за дейностите си и я осъди да заплати санкция от 1500 крони плюс спомагателни 1000 крони към шведския фонд за жертви на закононарушения - общо към $240.

Митингът, проведен от екологичната активистка група " Ta tillbaka framtiden " (Върнете бъдещето), се опита да блокира входа и изхода на пристанището в Малмьо, с цел да стачкува против потреблението на изкопаеми горива.

„ Ние избираме да не бъдем странични наблюдаващи и вместо това физически да спрем инфраструктурата за изкопаеми горива. Възстановяваме бъдещето “, сподели Тунберг в обява в Instagram тогава.

Тунберг се изстреля до международна популярност, откакто стартира своята " Училищна стачка за климата " пред Народното събрание на Швеция в Стокхолм на 15-годишна възраст.

Тя и дребна група младежи основаха придвижването Петъци за бъдещето, което бързо се трансформира в световен феномен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР