Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на откриването

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков присъства на откриването
Коментари Харесай

Георги Глушков присъства на откриването на Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков участва на откриването на Световната купа по спортна гимнастика в Двореца на културата и спорта във Варна.

„ Изключително съм щастлив, че страната ни още веднъж е хазаин на спортно събитие от подобен сан, в което ще вземат присъединяване състезатели от рекорден брой страни – 37, които ще спорят в обособените дисциплини “, сподели министър Глушков.

Той поздрави уредниците за дългогодишните старания да развиват и разпространяват спортната гимнастика у нас.

„ Уверен съм, че надпреварата минава на високо равнище и феновете на този спорт ще останат удовлетворени от видяното в залата. На всички състезатели и треньори поисквам здраве, сполучливо показване, осъществяване на спортните цели и постигане на нови спортни върхове “, сподели още Георги Глушков.

На откриването на Световната купа участваха още президентът на Българска федерация по гимнастика Красимир Дунев, ръководителят на организационния комитет Йордан Йовчев, кметът на Варна Благомир Коцев, президентът на техническия комитет на ФИГ за мъже Артур Мецкевич, техническият пратеник на ФИГ за дами Хелена Ларис. От БФГимнастика връчиха признателен плакет на Георги Глушков.

България ще има представители на четири финала на Световната купа във Варна – спечелилата олимпийска квота за Париж 2024 Валентина Георгиева ще се бори за оценките на прескок при дамите, Димитър Димитров ще играе във финала на земя, на прескок и висилка на следващия ден ще вземат участие Димитър Димитров и Йордан Александров.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР