Преговорите с посредничество между Израел и Хамас за постигане на

...
Преговорите с посредничество между Израел и Хамас за постигане на
Коментари Харесай

Следващата седмица се очакват преговори между Израел и Хамас относно сделката за заложници

Преговорите с ходатайство сред Израел и Хамас за реализиране на договорка за освобождение на израелски заложници, държани в линията Газа, би трябвало да стартират още веднъж идната седмица, сподели в събота чиновник, осведомен с въпроса, оповестява Ройтерс.

Решението за възобновяване на договарянията, сподели източникът, който отхвърли да бъде разпознат по име или народност поради чувствителността на въпроса, е взето откакто ръководителят на израелската разследваща организация Мосад се срещна с ръководителя на Централно разузнавателно управление на САЩ и министър-председателя на Катар, която е била медиатор.

„ В края на срещата беше решено през идната седмица да стартират договаряния въз основа на нови оферти, водени от медиаторите Египет и Катар и с дейното присъединяване на Съединени американски щати “, сподели източникът.

Усилията за реализиране на освобождението на повече от 120 заложници, отвлечени по време на нападението на Хамас на 7 октомври в Южен Израел в границите на съглашението за преустановяване на огъня, до момента не съумяха.

И двете страни упрекват другата за задънената улица. Израел сподели, че не може да одобри настояването на Хамас за преустановяване на войната, до момента в който палестинците желаят палестинските пандизчии да бъдат освободени от Израел.

Израел съобщи, че желае да отстрани Хамас, който ръководи Газа и се е заклел да унищожи Израел. Запалена от офанзивата на Хамас на 7 октомври, войната бушува повече от седем месеца, опустошавайки огромна част от Газа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР