Спорната сделка, която Сомалиленд сключи с Етиопия за наемане на

...
Спорната сделка, която Сомалиленд сключи с Етиопия за наемане на
Коментари Харесай

Президентът на Сомалиленд казва, че спорната сделка с Етиопия може да възпре атаките в Червено море

Спорната договорка, която Сомалиленд подписа с Етиопия за наемане на линия земя покрай входа на Червено море, ще помогне за „ обезпечаването на независимост на корабоплаването “ за интернационално мореплаване която е била изправена пред офанзиви към жизненоважния воден път, съгласно президента на отделилата се страна.

Сомалиленд, която разгласи самостоятелност от Сомалия през 1991 година, само че се провали в дългогодишния си блян за световно приемане, подписа съглашението през януари която замени територията за достъп до Аденския залив в подмяна на публично признание от Етиопия без изход на море.

Но Сомалия изрично се опълчи на договорката, като нейният президент съобщи, че „ нито един сантиметър “ от нейната територия няма да бъде отстъпен от всеки.

Президентът на Сомалиленд Мусе Бихи Абди сподели пред Financial Times, че съглашението с Етиопия ще „ разреши на Сомалиленд да поддържа интернационалните старания за обезпечаване на свободата на корабоплаването в Аденския залив и Червено мор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР