Шумен. 10 нови контейнери за събиране на ненужни дрехи, обувки

...
Шумен. 10 нови контейнери за събиране на ненужни дрехи, обувки
Коментари Харесай

Нови контейнери за дрехи и обувки са разположени в Шумен

Шумен. 10 нови контейнери за събиране на ненужни облекла, обувки и домакински текстил са ситуирани на разнообразни места в Шумен. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В тях могат да се изхвърлят и хавлиени кърпи, завеси, пердета, обувки и чанти. Съдовете са сложени и ще бъдат обслужвани от компания „ М-текс преработване на текстил “ ООД, с която Община Шумен подписа контракт за разделно събиране на битови боклуци от дрехи и текстилни материали. Събирането, превозването и последващото оползотворяване се правят за сметка на компанията, без да се заплаща нищо от общината и данъкоплатците.

Новите контейнери са в бял и зелен цвят и са ясно обозначени с надпис „ Дрехи и обувки “. На тях са разказани и указания за потреблението им – налага се преди да се слагат в съдовете ненужните облекла, обувки или други текстилни произведения да бъдат изпрани и поставени в добре затворена торба. Забранено е изхвърлянето на пластмаса, стъкло, метал, хартия и всевъзможни други боклуци в съдовете. Контейнерите ще се обслужват един път седмично, като при нужда е планувана опция това да се случва и по-често, с цел да не се позволява прахосване или замърсяване на пространствата към тях.

Местата, където са сложени новите контейнери за облекла и обувки, са:

Паркинг на хипермаркет „ Кауфланд “ 1 – бул. „ Симеон Велики “ №28
Паркинг на хипермаркет „ Кауфланд “ 2 – ул. „ Бели Лом “ №1
Бул. „ Плиска “ – на паркинга в Градската градина
Ул. „ Университетска “ – до северния вход на парк „ Студентски “
Ул. „ Софийско шосе “ – на тротоара против ДГ „ Пролетна дъга “
Кв. „ Боян Българанов “ – ул. „ Ген. Драгомиров “ – до ДГ „ Светулка “
Пл. „ Гривица “ – до детската площадка
Безистена – против детската площадка
Ул. „ Август Попов “ – до хотел „ Шумен “
Кв. „ Тракия “ – ул. „ Дедеагач “ на кръстовището с ул. „ Никола Вапцаров “

Община Шумен към този момент има опит в построяването на система за разделно събиране на ненужни облекла и обувки. Преди две години бяха сложени първите пет контейнера за текстил в централната градска част и кварталите „ Добруджа “, „ Тракия “ и „ Боян Българанов “. Само за предходната година в тях бяха събрани и предадени за оползотворяване близо 66 тона текстилни боклуци. Заедно с новите контейнери общият брой на съдовете за събиране на текстилни произведения, които са ситуирани в града, стават 15.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР