Що се отнася до мутренските времена, за тогава съжалявам само,

...
Що се отнася до мутренските времена, за тогава съжалявам само,
Коментари Харесай

Рашков vs. ГЕРБ: Съжалявам, че през 90-те не се справихме с Борисов, но има време |

" Що се отнася до мутренските времена, за тогава скърбя единствено, че не се справихме с вашия водач (Бойко Борисов). Но има време, това зависи от вас. Дайте ни тази опция ", съобщи в пленарна зала служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Изслушването на служебния министър преминаваше с непрекъснато репликиране от страна на депутатите от ГЕРБ, което предизвика Рашков да съобщи, че държанието на тази парламентарна група му припомня на това на силовите групировки от 90-те.

Тогава Тома Биков от ГЕРБ го упрекна, че не се е справил с мутренските времена през 90-те години, както и че в този интервал той е протестирал и е ходил " да смъква с камъни " Жан Виденов и Рашков.

" Вие бяхте началник на следствието по време на мутренските години. Сега сте честен стожер на нацията, казвате кой става и кой не ", съобщи Тома Биков.

Рашков пък му отговори, че през 90-те не е бил началник на следствието, а когато е станал депутат се е държал доста по-прилично от него. Той добави, че единствената му неточност от мутренските времена е, че не се е справил с водача на ГЕРБ. И добави:

" Но има време, това от вас зависи. Дайте ни тази опция! "

Тези думи на Рашков завоюваха аплодисментите на народните представители. Изключение направиха единствено депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, които в стила на 45-НС, освиркаха говорещия и подвикваха от местата си.

Маноил Манов и Томислав Дончев от ГЕРБ стремително желаеха думата, с цел да защитят водача на партията си.

" Когато един длъжностен министър се изправи и стартира да раздава квалификации и да се моли да го създадат министър в идващ кабинет, е необичайно, че ръководителят на Народно събрание мълчи ", съобщи Манев.

Дончев пък съпостави Рашков с Георги Димитров:

" Тази зала е видяла доста опитни оратори, законотворци... Тази заа помни и исторически дъна. През 1947 г.  Георги Димитров споделя на Никола Петков " Вие отивате в пандиза ". Днес също министър от тази естрада декларира, че ще се оправи с партиен водач ". 

" Единственият аналог е със случилото се през 1947 година ", заключи Дончев.

Последваха овации от средата на залата (ГЕРБ-СДС).

" Вие предизвиквате министъра през цялото време. Той е министър и би трябвало да го почитате като министър ", опита се да приключи разногласието ръководителят на Народно събрание Ива Митева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР