Ще успеете ли да направите такива козунаци тази година?Необходими Продукти●

...
Ще успеете ли да направите такива козунаци тази година?Необходими Продукти●
Коментари Харесай

Вкусен домашен козунак

Ще съумеете ли да извършите такива козунаци тази година?

Необходими Продукти

● квас - 20 г
● яйца - 3 бр.
● прясно мляко - 250 мл топло
● захар - 170 г
● масло - 90 мл
● ванилия - 3 бр.
● лимонова кора - от 1 лимон
● брашно - 600 - 700 г
● захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Размразената квас слагаме в купичка с 2 с.л. захар, прибавяме половината топло прясно мляко и малко брашно, разбъркваме. Щом се получи кашичка покриваме и оставяме да се надигне двойно. В купа, където ще си замесим тестото, разбъркваме яйцата, като отделяме единия белтък, прибавяме захарта и половината разтопено масло.

Разбъркваме хубаво след прибавянето на всеки артикул. Ванилиите и единствено жълтата част на кората от лимона също прибавяме в този момент. След като захарта се е разтопила и маята се е нараснала двойно, я прибавяме към яйчната примес. Разбъркваме.

Малко по малко прибавяме и пресятото брашно, замесваме меко тесто. След като тестото към този момент е завършено, намазняваме си ръцете с останалото разтопено масло и започваме да прибавяме мазнината извън. Месим до момента в който се поеме от тестото. Оставяме на втаса покрито и на топло.

След втасването премесваме още един път и шупва наново. След второто втасване оформяме козунака, сплитаме по избор намазваме с отделения белтък, поръсваме щедро със захар и оставяме на топло да втаса, до момента в който си утрои размера. Печем в загрята фурна на 160 градуса, до суха съчка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР