Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет (МУ),

...
Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет (МУ),
Коментари Харесай


Ще има още обвинени за злоупотребите в Медицинския университет (МУ), съобщи говорителят на главн

Ще има още упрекнати за злоупотребите в Медицинския университет (МУ), заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Досега упрекнатите за противозаконен банкет във висшето учебно заведение са шестима, а измежду тях е някогашният ректор проф. Ваньо Митев.

Очаква се скоро прокуратурата да повдигне и обвинявания за занемареност и злоупотреби в изключително огромни размери. Доказателства за нея проверяващите разкрили при инспекцията на МУ, сподели Арнаудова в утринния блок на Нова телевизия.

Миналата седмица чиновници на ГДБОП и ДАНС влязоха в университета в границите на профилирана интервенция, а по-късно от държавното обвиняване оповестиха, че проверяват престъпен банкет на студенти от чужбина. Обвинения получиха двама чиновници на университета и четирима външни медиатори.

„ До момента сме иззели към 150 студентски досиета и единствено към 20 от тези досиета към този момент са оценени от сътрудниците. Към този миг не сме открили опасност за националната сигурност т.е., жестоко казано, не сме открили терори на жители от Иран, Ирак, Египет и Ливан.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР