Земеделски производители в област Ямбол протестират по повод поредното освобождаване

...
Земеделски производители в област Ямбол протестират по повод поредното освобождаване
Коментари Харесай

Земеделски производители в област Ямбол на протест

Земеделски производители в област Ямбол стачкуват във връзка следващото освобождение на длъжностно лице в Областна дирекция „ Земеделие “. Последният шеф е освободен от служба единствено 8 месеца след назначението му. Според земеделците честите промени в управителния състав основават неустойчивост и затрудняват естественото действие на локалната дирекция, която играе основна роля за сполучливото развиване на земеделието, оповестяват от Асоциацията на зърнопроизводителите.

Протестът е проведен от Съюза на зърнопроизводителите от област Ямбол и е подсилен от всички членове на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ).

Към момента е образувана подписка, в която поддръжка са изразили и кметовете на пет общини от област Ямбол.

“Не е естествена обстановката, в която има непрестанно промяна на държавни управления и министри, да бъде толкоз непостоянна и работата на Областна дирекция „ Земеделие “. Липсата на поредност в ръководството води до усложнения в връзката и съдействието сред фермерите и дирекцията “, счита Стоян Александров, ръководител на Съюза на зърнопроизводителите от област Ямбол.

Земеделците декларират, че митингът е неопределен и машините остават край постройката на земеделската работа, до момента в който не бъде открит разговор с протестиращите.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР