Мъжът, убил Ферарио Спасов, е шофирал със 75 км/ч над

...
Мъжът, убил Ферарио Спасов, е шофирал със 75 км/ч над
Коментари Харесай

Експертиза: Шофьорът, убил Ферарио Спасов, шофирал със 165 км/ч

Мъжът, умъртвил Ферарио Спасов, е карал със 75 км/ч над допустимата скорост. Начо Пантелеев от Лясковец се е движел със 165 км/ч при злополуката демонстрира петорна автотехническа експертиза. Това стана ясно на брифинг на Окръжна прокуратура-Ловеч.

Футболният треньор почина на 11 ноември на пътя София - Варна, при конфликт сред два автомобила. Колата на Панталеев удря откъм гърба тази, ръководена от Спасов и той умира на място.

Прокуратурата внесе обвинителен акт и съобщи на съд Начо Пантелеев от Лясковец, предизвикал злополуката. Повдигнато му е обвиняване за осъществено пътно нарушаване със доста превишение на скоростта, съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

" Не е било обезпечено нужното странично разстояние сред участниците, заплашил е другите транспортни средства. Деянието е с висока социална заплаха. Панталеев е позволил 60 фрапиращи нарушавания на пътя в границите на 6 месеца преди злополуката - карал е с над 100 км/ч, включително в обитаеми места. При два случая се е движил с 248 и 268 км/ч - излизайки от едно обитаемо място и влизайки в друго. За една година има 2 наказателни постановления и 10 електронни фиша отвън упоменатите нарушавания. А единствено за ден има 11 установени нарушавания с фрапиращи скорости - над 100 км/ч, в това число в обитаеми места ", обясниха от обвиняването.

Очаква се насрочване на разпоредително съвещание в идващия един месец. Панталеев ще бъде арестуван, в случай че съдът реши. Той не е нарушил мярката " подписка ", която му е наложена, откогато е с отнета шофьорска брошура. Възможно е правосъдното произвеждане да завърши и за един ден, добави Вълков.

Водачът, предизвикал произшествието, бе арестуван, само че по-късно беше освободен, без прокуратурата даже да му отнеме шофьорската брошура. Повече от 40 часа след случая прокуратурата въпреки всичко му взе свидетелството за правоуправление.

Впоследствие обвиняването против Панталеев бе преквалифицирано като изключително тежко, което заплашва причинителя с от 5 до 15 години затвор. Той има и възбрана за овакантяване на страната.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР