Окръжна прокуратура в Ловеч внесе обвинителен акт в Окръжен съд

...
Окръжна прокуратура в Ловеч внесе обвинителен акт в Окръжен съд
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на Ферарио Спасов - системен нарушител на пътя

Окръжна прокуратура в Ловеч внесе обвинителен акт в Окръжен съд - Велико Търново, за породената през ноември предходната година злополука от Начо Пантелеев от град Лясковец, при която беше породена гибелта на футболния треньор Ферарио Спасов. Това заяви на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. По думите му е повдигнато обвиняване за породена гибел по несъобразителност, само че с квалификацията на изключително тежък случай.

Обвинението е за осъществено нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата със доста над допустимата за този пътен сектор скорост от 90 км в час, а точно 165 км в час. Нарушени са два текста на Закона за придвижване по пътищата. Според единия не се позволява на участници в придвижването да се движат със скорост над допустимата, в тази ситуация 90 км в час, а вторият гласи, че всяко лице, което изпреварва друго моторно транспортно средство, управлявайки личното, е длъжно да обезпечи нужното странично разстояние, тъй че да не заплашва изпреварвания от него автомобил, както и всички останали участници в придвижването, уточни Вълков.

За закононарушението, което е направил този лидер, се планува наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години.

Очаква се насрочване на разпоредително съвещание в границите на идващия един месец, добавя Българска телеграфна агенция.

Вълков сподели още, че са налице условия, които квалифицират както високата социална заплаха на действието, по този начин и на дееца. Съобразено е това, че виновният лидер в границите на шест месеца преди породеното от него пътнотранспортно произшествие е позволил 60 фрапиращи нарушавания на Закона за придвижване по пътищата.

Всички тези нарушавания са със скорост над 100 км в час, включително и в обитаеми места. " Налице са два или три случая, при които въпросният лидер се е движил със скорост от 248 и от 268 км в час, и то излизайки директно от едно обитаемо място и влизайки малко по-късно в друго обитаемо място. Впечатляващото е, че това лице е взело удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство една година преди да аргументи пътнотранспортното произшествие и в границите на този интервал има влезнали в действие две наказателни постановления и 10 електронни фиша отвън нарушаванията, които цитирах ", добави окръжният прокурор.

Той уточни още, че за ден Начо Пантелеев има 11 установени нарушавания с фрапиращи скорости от над 100 км в час.

" Как ще протече самото наказателно произвеждане ще стане ясно в първото разпоредително съвещание ", съобщи Вълков и добави, че е допустимо да бъде поискано от отбраната кратко правосъдно разследване.

61-годишната футболна легенда почина на място на 11 ноември 2023 година при пътен случай в региона на село Шереметя. По предписание на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, делото против водача, предизвикал злополуката, при която почина футболният треньор Ферарио Спасов, бе конфискувано от прокуратурата във Велико Търново и изпратено за следствие от прокуратурата в Ловеч. Като обвинен по него е притеглен Начо Пантелеев, който е пуснат от ареста и е с наложена мярка " подписка ", без прокуратурата даже да му отнеме шофьорската брошура. Повече от 40 часа след случая държавното обвиняване въпреки всичко му взе свидетелството за правоуправление.

Той има и възбрана за овакантяване на страната.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР