Шри Ланка отмени провеждането на изпити за милиони ученици, тъй

...
Шри Ланка отмени провеждането на изпити за милиони ученици, тъй
Коментари Харесай

Шри Ланка отменя училищните изпити заради недостиг на хартия

Шри Ланка анулира провеждането на изпити за милиони възпитаници, защото страната свърши бялата хартия. Властите в столицата Коломбо нямат долари за финансиране на вноса, оповестиха чиновници, представени от Агенция Франс Прес.

Шри Ланка се бори с най-тежката си финансова рецесия от независимостта си през 1948 година

„ Директорите на учебните заведения не могат да организират тестванията, защото няма пари за пазаруването на хартия, и за зареждане на принтерите за тестванията с мастило “, оповестиха от Министерството на образованието.

Мярката ще засегне към две трети от 4,5 милиона възпитаници и студенти в страната.

Тестовете са част от непрестанен развой на оценяване, с цел да се реши дали учениците могат да преминат към последващо равнище на образование.

Изтощителната икономическа рецесия, провокирана от дефицит на валутни запаси за финансиране на главния импорт, докара до привършване на храни, горива и фармацевтични артикули в страната.

Почти изпадналата във банкрут южноазиатска нация от 22 милиона поданици разгласи тази седмица, че ще търси помощ от МВФ, с цел да позволи влошаващата се рецесия с външния дълг и да поддържа външните запаси.

Международният валутен фонд удостовери в петък, че обмисля настояването на президента Готабая Раджапакса за неотложна помощ.

Около 6,9 милиарда $ от дълга на Коломбо би трябвало да бъде обслужен тази година, само че към края на февруари валутните му запаси възлизат на към 2,3 милиарда $.

Огромни опашки за хранителни артикули и олио се образуваха пред магазините, откакто държавното управление вкара режим на тока и ограничаване в продажните количества на сухото мляко, захарта, лещата и ориза.

По-рано тази година Шри Ланка помоли Китай - един от главните й кредитори, да отсрочи заплащания по дълга й, само че все още към момента няма формален отговор от Пекин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР