ТОКИО (АП) — Малайзийският премиер Ануар Ибрахим каза в четвъртък,

...
ТОКИО (АП) — Малайзийският премиер Ануар Ибрахим каза в четвъртък,
Коментари Харесай

Малайзийският премиер казва, че страната му поддържа добри връзки със САЩ, но не и китайската фобия, иска да ангажира и двете

ТОКИО (АП) — Малайзийският министър председател Ануар Ибрахим сподели в четвъртък, че страната му няма политика на „ китайофобия “ и желае да ангажира както Пекин, по този начин и Вашингтон, като показва вяра и двете сили да разрешат разликите си.

Ануар, който участва на годишната конференция на Nikkei в Токио, сподели, че Китай е значим комшия, защото пораства стопански и военно.

„ Въпреки че подкрепям отлични връзки със Съединените щати, Япония и (Южна) Корея, мисля, че за Малайзия и за района е по-добре да продължат да се ангажират с Китай “, сподели той.

„ Ще продължим да се ангажираме и да считаме Съединените щати за значим съдружник и в това време да засилим съдействието си с Китай. “ Той акцентира, че Пекин е „ прекомерно близо, прекомерно значим и прекомерно стратегически, с цел да бъде подценен “.

Ануар сподели, че Малайзия се надява Китай и Съединените щати да „ разрешат разликите си “. Той също по този начин прикани Съединени американски щати да изоставят протекционизма и да зачитат конкурентоспособността.

По-къ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР