Специализираната полицейска операция е проведена след постъпили в РДГП-Драгоман данни

...
Специализираната полицейска операция е проведена след постъпили в РДГП-Драгоман данни
Коментари Харесай

Задържаха близо 400 г наркотици в Софийско

Специализираната полицейска интервенция е извършена след постъпили в РДГП-Драгоман данни за запазване и разпространяване на наркотични субстанции - канабис, амфетамин и метамфетамин.

В рамките на подхванатото следствие граничните служители на реда разпознали самоличността на мъж, който обитавал фамилна къща в Костинброд и съгласно първичните данни снабдявал с дрога наркозависими от обитаемоте места на територията на общината. 

В последвалите дейности били включени чиновници от секторите " Оперативно-издирвателна активност " и " Специални тактически дейности " при РДГП-Драгоман.

В изискванията на необходимост през вчерашния ден било подхванато претършуване на адреса, откъдето служителите на реда иззели 2,5 г канабис, 1.5 г бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин, мелничка за канабис, семена, дали при наркотеста позитивна реакция за същата дрога, лула за канабис, пет кутии с листчета за цигари. Установено било и обособено избено помещение с част от съоръжение, евентуално приспособено за развъждане на наркорастението. 

Претърсването траяло и в автомобила на 40-годишния мъж. При огледа на транспортното средство, във  фабричната празнина, построена в задния ляв калник, граничните служители на реда разкрили други 381 г канабис.

Мъжът е арестуван за период до 24 часа. След отчет на материалите в Софийска окръжна прокуратура, било формирано досъдебно произвеждане по член 354 а, алинея 1 от Наказателен кодекс, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР