Шокиращо разкритие направи известният диетолог и специалист по храненето професор

...
Шокиращо разкритие направи известният диетолог и специалист по храненето професор
Коментари Харесай

Специалист по храненето: Искате да си навредите? Яжте кисело мляко и кренвирши

Шокиращо разобличаване направи известният диетолог и експерт по храненето професор Донка Байкова. „ Купувайте кренвирши, единствено в случай че сте решили да се самоотравяте “, съобщи тя в коментар за нещата, които са нездравословни за здравето, а постоянно сервираме на масата. Проф. Байкова предложи и да не се употребява кисело мляко, до момента в който не се обясни обстановката на пазара след абсурда с открития лецитин в продукцията на един от огромните производители у нас.

Соевият лецитин (Е322) съставлява генномодифициран синтетичен артикул, който крие доста опасности за здравето. Експертите останаха шокирани, откакто се откри, че у нас соевият лецитин се употребява като софтуерна добавка в киселото мляко. Той играе ролята на набухвател, за което до неотдавна се ползваше само нишесте.

„ Разтревожени сме, тъй като по този начин се срутва доверието в българското кисело мляко “, призна проф. Байкова. Тя добави, че е добре да се заобикаля и пазаруването на пилета, които са отглеждани благодарение на „ интензивните технологии “. „ Не яжте също по този начин дробчета и бягайте надалеч, в случай че на етикета на даден артикул видите повече от 3 Е-та “, поучава професор Донка Байкова.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР