Шефовете и служителите зад Океана преминават през тежка фаза в

...
Шефовете и служителите зад Океана преминават през тежка фаза в
Коментари Харесай

Изпълнителните директори са в тежка криза на доверието от работниците

Шефовете и чиновниците зад Океана минават през тежка фаза в връзките си.

От отегчителните словоизлияния на основни изпълнителни шефове пред личния състав, до стачката на холивудските сценаристи - наподобява, че 2023 година е година на сривовете в връзката сред водачите и чиновниците в фирмите, написа CNBC.

" Намираме се в рецесия на доверието в управлението ", отбелязва Сандра Сучър, професор от Харвардското бизнес учебно заведение.

" Лидерите не извършват главните упования, които хората имат към тях. ", добавя тя.

Според някои специалисти обаче, казусът е от години - изключително през последните две, когато доста американски чиновници започнаха да изискват по-добро отношение от работодателите в подмяна на времето и силата си.

Това напрежение може би най-сетне ще избухне, защото някои компании се пробват да поправят решенията си в разгара пандемията, споделя проф. Сучър.

Предприятията, които са наели прекомерно доста чиновници, правят съкращения. Мениджърите, които са разрешили на чиновниците си да работят от у дома, в този момент към този момент изискват от тях да се върнат в офиса.

" Последните две години разкриха водачите, които в действителност са фокусирани върху благосъстоянието на своите служащи, спрямо тези, които са фокусирани върху крайния резултат ", изяснява Антъни Клоц, доцент по мениджмънт в Университетския лицей в Лондон, който е създател на термина " Голямата оставка ".

Има един елементарен метод да се направи разлика сред тези два вида шефове, настояват специалистите и изпълнителните шефове: Обърнете внимание на метода, по който поддържат връзка.

Добрият началник споделя истината

За 28-годишната Тифани Кели, основен изпълнителен шеф и създател на стартъпа за фитнес Curastory, ключът към ефикасната връзка е елементарен.

" Хората желаят от вас да бъдете допустимо най-прозрачни. Бъдете прочувствени, говорете откровено, без да заблуждавате или лъжете ", обобщава тя.

Откакто започва Curastory през 2021 година, Кели е построила отдалечен екип от 25 души и е завършила кръг за набиране на средства за в началото разширение в размер на 5 млн. $.

През това време тя е схванала, че работното ѝ място е по-щастливо и по-продуктивно, когато чиновниците изискват от нея бистрота.

Тя споделя историята на един от първите си чиновници, който почнал да се съмнява в посоката на развиване на компанията след диалог с група някогашни чиновници.

Когато разговарял с Кели, тя решила да му покаже " цялостната картина " в компанията - от основните данни до обосновката на разнообразни бизнес решения.

По време на диалога Кели се развълнувала, което помогнало на двамата да се сближат. " Той почете това. "

Разбира се, прозрачността може да е нож с две остриета. Миналия месец основният изпълнителен шеф на компанията за офис мебели MillerKnoll Анди Оуен се прочу с това, че сподели на чиновниците си по какъв начин се усеща в реалност - че би трябвало да се съсредоточат върху работата си, вместо дали ще получат бонус тази година.

Съобщава се, че по-късно Оуен се е извинила: " Чувствам се извънредно, че моето признание е изглеждало безчувствено ", написа тя в имейл до всички чиновници, представен от CNN.

Според Кели не съществува повсеместен метод за диалози с хората - без значение дали сте младши чиновник или основен изпълнителен шеф. Ако покажете цялостния си прочувствен диапазон на един чиновник, това може да не проработи при различен. " Хората поддържат връзка по друг метод ", добавя Кели.

Ефективните водачи слушат преди да приказват

29-годишният Леон Форд предлага различен съвет за водачите: Говорете по-малко, слушайте повече.

Той е създател и ръководител на фондация The Hear, организация с нестопанска цел за промени в полицията в Питсбърг.

В управителния съвет на фондацията, състоящ се от 40 души, членуват както деятели и поддръжници на придвижването " Животът на чернокожите има значение ", по този начин и поддръжници на придвижването " Животът на сините има значение ", в това число редови полицейски чиновници.

Екипът не всеки път е единомислещ и работата на Форд е да насочи спорните ползи към смислени и използвани оферти за политики. " Разочароващо е, когато някой има позиция към непознат проблем, който не схваща изцяло и приказва единствено от персоналния си ", добавя Форд.

За мениджърите това може да бъде предизвикателство: колкото повече власт придобивате, толкоз повече емпатия сте склонни да губите, демонстрира изследване от 2019 година, оповестено в академичното списание Frontiers in Psychology.

Това значи, че би трябвало интензивно да работите, с цел да разберете естеството на ежедневните задания на сътрудниците си.

Тифани Кели споделя, че прави това, като работи " в окопите " дружно със чиновниците си, постоянно през уикендите. Освен това, не получава най-високата заплата в компанията и чиновниците ѝ са наясно с това.

Ако не сте началник, поуката е ясна: не се опасявайте да изразявате ползите и потребностите си.

Можете да измененията работното си място, когато " говорите " и споделяте хрумвания, учредени на ежедневния ви опит, поучава доцент Антъни Клоц. Но това работи единствено когато водачите " отделят повече време, с цел да изслушват служащите ", добавя той.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР